dimecres, 4 de novembre del 2020

Roig: ‘La proposta de Salut és un dibuix bonic, però hem d’anar a fer un nou hospital’

Enric Roig ha rebutjat este dimecres la proposta de Salut per ampliar l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) amb un nou edifici ambulatori, un edifici oncològic i un aparament soterrat de 300 places. En concret, el portaveu del PSC de Tortosa ha reiterat que els socialistes ebrencs aposten per la construcció d’un nou hospital, i que la proposta de Salut no deixa de ser “un dibuix” amb què Esquerra vol fer campanya de cara a les eleccions catalanes del 14 de febrer. “Pensem que esta presentació que van vindre a fer a Tortosa el Departament de Salut és un dibuix; jo sóc arquitecte, i com diuen, el paper tot ho aguanta. Per tant, és un dibuix bonic, que ningú nega. Però la nostra posició és que hem d’anar a un nou hospital”, ha remarcat Roig. “A partir d’aquí, un dibuix no pot ser la base d’un anunci. On estem? En mode ‘eleccions 14-F’. Ho han fet amb el monument franquista, ara ho fan amb l’hospital i haurem de veure quin altre anunci fan d’aquí a aleshores”, ha valorat durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

De fet, Roig ha anat més enllà dels dubtes expressats dimarts per l’alcaldessa Meritxell Roigé, que demanava un informe de Patrimoni sobre la viabilitat de fer les obres previstes per Salut en un espai tan proper a la muralla. El primer tinent d’alcalde ha recordat que fa uns 15 anys ja es va descartar l’ampliació de l’hospital actual, i que el projecte que ara planteja Salut no costarà uns 45 milions, sinó prop de 80. Una xifra que s’acosta més al que valdria fer un nou hospital en una altra ubicació. “Jo vaig calcular-ho ahir i això surt per 1.800 euros el metre quadrat. Algú es creu que, amb el lloc que està l’hospital, amb la muralla, i el tipus de terreny del talús, això pot valdre 45 milions d’euros?”, s’ha preguntat. “Siguem seriosos. Que facen un projecte bàsic, que el presenten allà on s’ha de presentar, que Patrimoni diga el que ha de dir, i l’Ajuntament farà el que tocarà fer”, ha assenyalat el regidor d’Urbanisme. “Però natros el que diem és que hem d’anar a fer un hospital nou”, ha insistit en referència al PSC.

Roig també ha assenyalat que la Generalitat té al pressupost d’enguany una partida de 100.000 euros per estudiar la viabilitat del nou hospital, a partir d’una esmena del PSC. En este sentit, ha preguntat si s’han utilitzat estos recursos per fer el dibuix que dilluns va presentar Salut, sense cap projecte bàsic al darrera. “M’estan dient que 100.000 euros han anat a parar a n’això?”, ha denunciat el socialista, tot recordant que els professionals, els sindicats de la salut i molta gent a través de les xarxes socials estan reclamant un nou hospital per a Tortosa i les Terres de l’Ebre. “La gent està cansada, no s’ho creu. Però és que és lògic”, ha afirmat Roig. “Perquè no valdrà 45 milions, pel lloc on està, les muralles, el tipus de terrenys… i tot, per guanyar 150 aparcaments, que si hi ha més personal necessitarà més de 150. Quants aparcaments hi haurà per al públic? Fem alguna cosa amb 100 aparcaments?”, ha insistit.

En tot cas, el primer tinent d’alcalde ha deixat clar que no volia contradir Meritxell Roigé, que ha acceptat la proposta de Salut com una opció més realista i ràpida pe resoldre les mancances d’espai i d’accessibilitat de l’hospital. Però, segons Roig, el nou hospital es podria construir en uns set anys. “Una altra cosa és que hi hage voluntat política, que ERC no n’ha tingut. Quan Esquerra governava amb el govern de progrés, donava suport a la consellera Marina Geli”, ha dit en referència al projecte de construir un nou hospital al pla parcial de la Farinera, entre Ferreries i Roquetes. “Però quan es va posar a governar amb el Govern dels Millors, ha acabat sent el Desgovern dels Pitjors”, ha conclòs Roig.

Publicat el dimecres 4 de novembre de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada