dissabte, 2 de gener del 2016

El Consell Comarcal del Baix Ebre aporta un ajut de 3.000 euros a la Casa d'Acollida de Tortosa

Aquest servei de Càritas ha acollit en els 20 anys que existeix un total de 17.900 transeünts sense sostre

El president del Consell Comarcal del Baix Ebreha lliurat, en nom de la institució, un ajut de 3.000 euros a la Casa d'Acollida de Tortosa, creada per Càritas Interparroquial fa 20 anys i gestionada per la comunitat de germanes de la companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paül. Daniel Andreu ha lliurat aquests diners al president de la Fundació Casa d'Acollida de Tortosa, Luís Lamote de Grignon, que estava acompanyat per la religiosa Sor Teresa Andrés, responsable de la gestió de la casa. Prèviament, tots dos han acompanyat el president comarcal i diversos consellers en una visita per totes les dependències de la Casa d'Acollida, ubicada al nucli antic de Tortosa.

Aquest mes de desembre la Casa d'Acollida de Tortosa ha celebrat el seu vintè aniversari. En aquests anys les germanes paüles han acollit 17.900 transeünts, 1.095 dels quals aquest 2015. Les dades aportades per aquesta Fundació palesen l'important servei social que hi desenvolupen. Així, per exemple, aquest any han servit 1.105 esmorzars, 1.325 sopars i han lliurat 2.010 entrepans. A més, cal afegir 1.020 bosses amb menjar per a famílies necessitades. Des que van obrir portes el 1995, cada any, gairebé un miler de persones de pas i sense recursos han evitat dormir al ras perquè gràcies a aquesta Casa d'Acollida han tingut un sostre, un plat i un lloc per descansar.

El president comarcal, Daniel andreu, un cop lliurat l'ajut, ha destacat "el gran servei que presta a la societat la Casa d'Acollida i és per aquesta raó que el Consell Comarcal ha de ser al costat d'iniciatives com aquesta i al costat de les persones que realitzen aquest servei desinteressat pels més desvalguts".

El president de la fundació Casa d'Acollida, Luís Lamote de Grignon, ha agraït aquesta aportació econòmica de la institcuió comarcal i ha remarcat que "Tortosa és molt solidària i és una gran satisfacció tenir al nostre costat a institucions com el Consell comarcal del Baix Ebre que contribueixen a mantenir aquest servei". Per la seva part, sor Teresa Andrés, ha destacat que aquest ajuts contribueixen "a dignificar la vida dels més desafavorits que no tenen un sostre per dormir".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada