divendres, 29 de gener del 2016

Les Joventuts polítiques de les Terres de l’Ebre emplacen a tot el jovent a sortir al carrer el proper 7 de Febrer

Sota el lema “Defensem L’Ebre, Guanyem lo Futur”, formaran un bloc jove a la manifestació d’Amposta.

Les Joventuts polítiques de les Terres de l’Ebre (JD, JERC, JEV, JMT, JNC, JSC i UJ) s’han unit com a “Joventuts en Defensa de l’Ebre” i volen mostrar una vegada més unitat d’acció enfront aquest nou atac a l’Ebre i al territori, després de l’aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre feta pel Consell de Ministres en funcions el passat 8 de gener. Així mateix, aquest matí han fet una roda de premsa per donar-se a conèixer i fan una crida a tota la joventut ebrenca i d’arreu del país a sumar-se al bloc jove de la manifestació del proper 7 de febrer a Amposta, organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

En aprovar aquest pla de conca, l’Estat està passant per sobre de la Directiva Marc de l’Aigua de la Unió Europea pel que fa a cabals ecològics, així com de les demandes ecològiques de l’Ebre, del seu Delta, i del progrés social i econòmic de la ciutadania del territori. Tal com destaca Mamía Martorell portaveu d’Unió de Joves (UJ) a l’Ebre,“Deixant de banda les nostres diferències ideològiques ens unim un altre cop, per manifestar lo nostre NO més rotund al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre. Un pla que hipoteca el futur de tots els ebrencs i ebrenques, especialment dels més joves, que estimem la nostra terra, lo nostre riu i desitgem construir un territori on hi puguem viure, tant natros com els qui vindran”. En aquest sentit, el portaveu nacional de Joves Demòcrates de Catalunya (JD) Roger Pedret, afirmava “que joves de diferents ideologies polítiques ens puguem reunir i crear aquest espai de trobada en defensa del riu, demostra que la nostra prioritat són les Terres de l’Ebre per damunt de qualsevol pensament nacional”; al mateix temps que Àlex de la Guia, portaveu de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a les Terres de l’Ebre afegia que “aquesta és la lluita del jovent, no només està en joc el Delta sinó que també està en joc el futur de tot el territori i el nostre com a joves, per això és moment que els nens i nenes que vam créixer amb la frase “lo riu és vida” marcada a la sang, sortim al carrer i sortim units independentment de la nostra ideologia”.

La manifestació, que porta per lema “L’Ebre sense cabals és la mort del Delta”, reclama un cabal ecològic mínim de 9.000 hectòmetres cúbics anuals contra els 3.000 hectòmetres cúbics aprovats pel Govern espanyol el passat mes de. En aquest nou pla, a més a més, es planifica passar de 965.000 hectàrees de regadiu a 1,41 milions i afegir 44 embassaments nous al llarg del riu Ebre, que es sumarien als 32 ja existents. Aquest fets accelerarien la salinització del Riu al seu últim tram, al mateix temps que farien que arribessin menys sediments i, per tant, la desaparició del Delta (al qual el mar ja l’hi guanya un centímetre anual actualment) s’acceleraria.

“Una vegada més, les Terres de l’Ebre ens necessiten junts i juntes per a actuar en més força davant d’un Pla de Conca que suposa greus agressions per al Delta i el seu ecosistema” segueixen els Joves d’Esquerra Verda de les Terres de l’Ebre, “Per això, les joventuts polítiques ens hem unit per a tornar a guanyar aquesta batalla” acaben Laia Rovira i Llorenç Viña, coordinadors de JEV a les TTEE.

Des de les joventuts volen felicitar la PDE, la societat ebrenca i també la catalana per la implicació i mobilització que estan veient. “Una vegada més, la lluita per la defensa del riu i el Delta va més enllà de fronteres ideològiques i geogràfiques per esdevenir una sola veu per una causa justa. En el nou panorama polític, no podem permetre que allò que afecta el territori es decideixi d’esquenes al territori” afegia Andreu Curto, coordinador de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) al territori ebrenc. Tanmateix, Anna Roig portaveu de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) a les Terres de l’Ebre, anima la societat a seguir lluitant: “en temes tan vitals per al nostre territori com els de l’aigua, hem de deixar de banda les diferències ideològiques i estar tota la societat ebrenca unida. Hem de fer pinya per aturar aquest pla de conca imposat per Madrid, hem de lluitar pel futur del territori. Per això animem a la ciutadania a venir a la mobilització del dia 7 i a les properes.”

Per altra banda, Núria Caro i Albert Forcadell, coordinadors de les Joventuts de Movem Tortosa, han volgut reivindicar el paper de la política municipal a l’hora de fer front a aquestes amenaces contra el territori “aquest és un tema de gran transcendència per a totes les Terres de l’Ebre, i és l’Estat qui ha d’entrar en raó, però cal recordar que la lluita comença des de tots i cadascun dels nostres municipis, per això cal que totes les formacions, de tots els àmbits i colors, ens unim per ser la veu d’aquest encomiable gest d’unitat territorial”.

Més informació:

Canal Terres de l'Ebre



http://ebreexpres.com/joventuts-politiques-terres-lebre-emplacen-jovent-sortir-carrer-proper-7-febrer/

Nació Digital

http://www.naciodigital.cat/noticia/102215/joventuts/set/formacions/politiques/fan/front/comu/defensa/ebre

El Punt Avui

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/936414-front-comu-dels-joves-per-rebutjar-el-pla-hidrologic.html

Aldia.cat

http://www.aldia.cat/catalunya/territori/noticia-ampliacioles-joventuts-dels-partits-politics-ebrencs-excepte-pp-suneixen-per-defensar-lebre-manifestacio-7f-20160127143336.html

El Món

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/01/les_joventuts_dels_partits_politics_ebrencs_excepte_el_pp_s_uneixen_per_defensar_l_ebre_en_la_mani_157675.php

Directe.cat

http://www.directe.cat/acn/701680/les-joventuts-dels-partits-politics-ebrencs-excepte-el-pp-s-uneixen-per-defensar-l-ebre-en-21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada