divendres, 29 de gener del 2016

El Consell Comarcal del Baix Ebre destina 263.000 euros a impulsar l'economia per crear llocs de treball

El projecte Baix Ebre Avant inclou enguany més accions per assessorar empreses i guanyar competitivitat.

ImatgeEl Consell Comarcal del Baix Ebre invertirà enguany 263.000 euros en el projecte Baix Ebre Avant que té com a objectiu reactivar l'economia i crear llocs de treball a la comarca, a través d'accions encaminades a donar suport a les empreses del sector turístic i agroalimentari, preferentment, i a les persones desocupades.

L'ens comarcal ha programat per aquest 2016 un total de vuit accions, tres més que l'any passat, gràcies a l'augment d'un 20 per cent del pressupost, cosa que permetrà incidir en major mesura en la dinamització de l'activitat econòmica comarcal.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Abdreu, ha presentat en conferència de premsa totes les accions previstes per a aquest any. encaminades a “enfortir les nostres empreses i fer-les més competitives perquè puguin crear ocupació”.

Una de les novetats que presenta enguany el projecte Baix Ebre Avant és una acció destinada a incentivar l'exportació de les empreses agroalimentàries de la comarca, que consistirà en un assessorament tècnic a cada empresa amb l'objectiu de fer un pla d'exportació, guanyar competitivitat, obrir-se al mercat exterior, incrementar vendes, créixer i crear nous llocs de treball.

D'altra banda, l'acció 'Growing Up. Anem a créixer!' beneficiarà enguany un 50 per cent més d'empreses ja que se'n podran seleccionar un total de 18. 'Growing Up. Anem a créixer!' és un programa d'assistència tècnica adreçat a empreses de la comarca amb l'objectiu d'ajudar-les a millorar la seva estratègia empresarial així com la gestió i promoció del seu negoci. Baix Ebre Avant posa a disposició d'aquestes empreses assessors experts en màrqueting, model de negoci i finances que analitzen les fortaleses i febleses de cada negoci i les plasmen en una diagnosi.

Una altra de les accions previstes és 'Guanya visibilitat a la xarxa!, un cicle de 7 seminaris que pretén oferir a les empreses del territori els coneixements necessaris per a la creació d'una estratègia online competitiva amb l'objectiu d'incrementar vendes i poder crear llocs de treball.

D'altra banda, enguany es reserva una acció a promoure la creació d'un dispositiu d'orientació, formació i inserció laboral d'acord amb les característiques i necessitats del Baix Ebre que doni resposta tant a les demandes dels empresaris com de les persones desocupades.

Baix Ebre Avant 2016 també inclou dos seminaris de creativitat culinària amb producte de proximitat, un dedicat als productes de la terra i un altre als de mar. Amb aquesta acció es vol divulgar entre les empreses la varietat i riquesa de la cuina de les Terres de l'Ebre i fomentar la creativitat i la innovació culinària per assolir una major competitivitat i professionalització.

Enguany es tornen a programar els seminaris de creació de producte turístic amb l'objectiu de millorar les oportunitats de les empreses i entitats a partir del suport a la creació, comercialització i internacionalització de productes de cicloturisme, turisme actiu i ecoturisme.

A part de l'assessorament empresarial i amb l'objectiu de formar persones demandants d'ocupació, s'ha programat un curs sobre conducció d'activitats físicoesportives en el medi natural i un altre sobre cuina amb tocs de cuina internacional i de proximitat, de de 320 i 355 hores d'aprenentatge, respectivament, i 80 hores de pràctiques no laborals en empreses.

El projecte Baix Ebre Avant va tenir l'any passat un notable repercussió a la comarca ja que de les accions programades se'n van beneficiar un total de 181 empreses i 15 persones desocupades que van assistir al curs d'operacions bàsiques de cuina.

Totes aquestes accions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social - Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada