dissabte, 2 de gener del 2016

El ple de la Corporació comarcal del Baix Ebre aprova el pressupost de 2016 sense cap vot en contra


La principal inversió prevista per a l'any vinent és la construcció a l'Aldea d'una planta de selecció d'envasos lleugers

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat sense cap vot en contra el pressupost de l'exercici de 2016 que s'eleva a 10.863.293,10 euros dels quals 190.720,27 corresponen al de la societat Baix Ebre Innova. ERC, PSC i PP han votat a favor mentre que CiU i Entesa s'han abstingut.

La partida més important del capítol d’ingressos és la de les transferències corrents –que corresponen a la prestació de serveis transferits, bàsicament per part de la Generalitat- que sumen 9.606.238,89 €. A continuació hi ha la partida de les transferències de capital (1.045.454,31 €), és a dir subvencions d’altres institucions, seguida de les taxes i altres ingressos (184.700,00 €) i dels ingressos patrimonials (26.900,00 euros).

Pel que fa a les despeses, les corrents (5.201.484,17 €) i les de personal (3.713.216,33 €) són les més importants. El capítol de personal registra un augment del 8,34 per cent en relació al pressupost de 2015 per la incorporació de personal provinent de programes ocupacionals del SOC, que en conjunt donaran feina a més de vint persones. Les inversions (952.149,31 €) pressupostades fan referència fonamentalment a l'execució del projecte de construcció de la planta d'envasos a l'Aldea (581.000,00 €) i a les millores a fer a les estacions depuradores d'aigües residuals (328.649,31 €).

La construcció de la planta de selecció d'envasos lleugers, amb col·laboració d'Ecoembes i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), permetrà millorar notablement la gestió dels residus a la comarca i optimitzarà els recursos dels ajuntaments, abaratint el cost del reciclatge actual. Aquesta planta de transferència és una instal·lació especialitzada en la classificació dels diferents tipus d'envasos lleugers, procedents de la recollida selectiva realitzada per la ciutadania a través dels contenidors grocs de la via pública, en funció de la seva composició.

Dins del capítol d'inversions a la comarca, també destaca la consolidació dels serveis de sanejament i l’ampliació de la gestió de les depuradores amb la posada en funcionament de les noves instal·lacions de Vinallop, Tivenys, Alfara de Carles i Benifallet, que comportaran un benefici mediambiental notable.

El pressupost aprovat contempla la renovació del projecte Baix Ebre Avant 'Treball a les 7 comarques', subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu, com a un instrument per fomentar la creació d'ocupació en el sector turístic i agroalimentari de la comarca a partir de millorar-ne la competitivitat.

El pressupost també inclou el foment de l'ocupació juvenil amb tres programes de suport a la recerca de feina (Joves per l'Ocupació, Fem Ocupació per a Joves i Ocupa't del teu futur), adreçats a joves en situació d’atur de la comarca. Aquests programes promouran accions d’orientació i formació que tenen com objectiu facilitar la inserció laboral i/o el retorn al sistema educatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada