diumenge, 24 de gener del 2016

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre rebutja el Pla hidrològic de la Conca de l'Ebre

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha rebutjat avui l'aprovació definitiva del Pla hidrològic de la conca de l'Ebre feta pel Consell de Ministres el passat 8 de gener. La proposta, que ha tingut els vots favorables de tots els grups comarcals a excepció del Partit Popular que s'ha abstingut, aposta per crear un front institucional format pels representants polítics i les institucions ebrenques per tal de defensar el territori a nivell municipal, tal com demana la Plataforma en Defensa de l'Ebre. L'ens comarcal argumenta que aquest pla de conca, en cas que s'implementi, tindria un impacte equivalent a 2,5 transvasaments dels planificats al Plan Hidrológico Nacional del ministre Arias Cañete.

A la vegada, la institució comarcal dóna suport a la manifestació convocada per la PDE el 7 de febrer a Amposta i a totes aquelles accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra el Pla hidrològic de la conca de l'Ebre. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha fet una crida a la ciutadania a participar en aquesta manifestació, que es preveu multitudinària. “Les Terres de l'Ebre no es rendiran mai i el 7 de febrer anirem tots a Amposta”, ha remarcat.

El Consell Comarcal també ha acordat donar suport a les accions que el Govern de Catalunya, els ajuntaments, així com altres institucions i entitats socials, presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional amb l'objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. En un altre punt de la proposta aprovada, l'ens comarcal demana a la Comissió de Medi Ambient europea que "vetlli per l'adequació i el compliment del Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre a les directives europees d'Aigua, Aus i Hàbitats, i que actuï d'ofici per tal que el Govern espanyol modifiqui el contingut del pla per incompliment de les directius europees afectades".

D'altra banda, el ple de la Corporació comarcal ha aprovat inicialment les bases específiques per a l'atorgament de subvencions adreçades a l'impuls de projectes i activitats d'interès públic i d'utilitat social d'àmbit comarcal per a l'any 2016, a les quals podran optar entitats, agrupacions de persones o particulars. Un cop superats tots els tràmits aquestes bases es podran consultar al web i al taulell d'anuncis del Consell Comarcal.

En la mateixa sessió també s'ha aprovat el conveni per a la prestació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) als municipis de la comarca durant el 2016 i un annex al conveni marc per a la prestació dels serveis socials bàsics, que estableix l'aportació econòmica que hi faran aquest any els ajuntaments dels municipis beneficiaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada