dijous, 7 de gener del 2016

Tortosa es compromet amb la lluita contra el canvi climàtic

El PSC rep el suport del ple perquè l’Ajuntament s’adhereixi a un nou protocol d’actuació i per posar en marxa un programa de sensibilització mediambiental amb els escolars de la ciutat

El PSC de Tortosa va aconseguir ahir el suport del ple perquè Tortosa s’adhereixi al nou pacte integrat d’alcaldes i alcadesses del Clima i l’Energia i adquireixi el compromís de donar suport a l’aplicació dels nous objectius generals pel Clima i l’Energia per al 2030. L’Ajuntament de Tortosa es va adherir al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses l’abril del 2015 i arran de la celebració a París de la conferència sobre canvi climàtic calia renovar aquesta adhesió, ha recordat avui el portaveu, Enric Roig, que ha celebrat el compromís adquirit per part del consistori. 

Entre les mesures que s’adoptaran, hi ha la posada en marxa d’un programa de sensibilització mediambiental amb tots els escolars de la ciutat que expliqui la realitat actual del clima al nostre planeta i els acords presos envers el clima i el medi ambient. Cal detallar que entre els objectius generals pel Clima i l’Energia hi ha reduir les emissions de CO2 en un 40% com a mínim; l’augment del 27% en l’eficiència energètica i les energies renovables, i la integració de la mitigació i adaptació al canvi climàtic sota una estratègia comuna en el marc de la UE.

Els socialistes també van aconseguir el suport del ple per reclamar que s’ajorni l'aplicació del reial decret sobre els ensenyaments oficials de Grau i de Màster, aprovat pel govern espanyol, que consisteix en cursar graus de 3 anys combinant-los amb dos anys més de màster. Segons Roig, es tracta d’una decisió que "encareix el preu dels estudis universitaris, genera confusió acadèmica i no té el consens ni de les universitats ni de les comunitats universitàries ni de les administracions autonòmiques”.

"Una vegada més CiU, ERC i PP voten junts contra propostes de millora laboral"

El portaveu socialista ha lamentat, però, que CiU, ERC i PP hagin tornat a votar junts contra una proposta a favor dels treballadors i treballadores que reclamava l’ajornament del reial decret del govern del PP de baixes i altes mèdiques laborals que, segons Roig, “qüestiona novament el caràcter universal de la sanitat pública”. El regidor ha tornat a advertir que pot donar-se el cas que no s’incorporin elements que cal tenir en compte com són els sanitaris, la complexitat de la recuperació i, fonamentalment, la dada de com se sent la persona en la tramitació de les altes i les baixes, a banda que es deixa en mans de les mútues privades actuar des del primer dia de la baixa laboral, amb la possibilitat que es pugui extingir la prestació econòmica si així ho consideren. “La reforma no ha estat concebuda d’acord amb les necessitats de metges ni de pacients”, ha reblat l’edil socialista.

Tampoc no va prosperar la proposta per a la creació de la figura de l’agent cívic de parcs, jardins i recorreguts saludables. “El manteniment de la nostra ciutat és una de les assignatures pendents que tenim i no hi ha manera que CiU i ERC s’hi comprometin per fer front a l’actual situació de deixadesa i incivisme que pateixen aquests espais”.

D'altra banda, els socialistes van votar en contra de la moció de CiU i ERC que supediten a una consulta popular la descatalogació del monument franquista del mig del riu i sí que van aprovar la proposada per la CUP. “La descatalogació s’ha de fer al marge de la consulta”, va defensar Roig. 

Cal destacar, a més, que el ple de Tortosa va aprovar ahir nomenar Manuel Pérez Bonfill (Tortosa, 1926) fill predilecte de la ciutat. Tots els grups municipals van donar suport a la iniciativa que culminarà amb la celebració d'un acte institucional de lliurament del reconeixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada