dissabte, 2 de gener del 2016

Tres candidats de Tortosa i dos de Deltebre opten al Premi Projecte Jove 2015 del Consell Comarcal del Baix Ebre

El Club de Rem, l'Akademia i el Grup d'Esplai Blanquerna, de Tortosa, i la Fundació Privada Astres i l'Associació Ornitològica Picampall, de Deltebre, són els cinc candidats que opten a rebre el premi Projecte Jove 2015, que atorga anualment l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Ebre amb l'objectiu de distingir les millor iniciativa juvenil feta a la comarca. El jurat, integrat pels representants dels diferents grups polítics que integren la Corporació Comarcal, donarà a conèixer el seu veredicte el mateix dia del lliurament del premi, el 10 de desembre, en un acte que tindrà lloc a la seu de la institució.

El Club de Rem de Tortosa presenta el projecte 'La joventut i el seu futur per créixer saludablement' que té com a objectiu la promoció de l'esport del rem en les seves diverses modalitats, així com la recuperació del rem tradicional i altres formes de navegació.

L'Akadèmia Tortosa és un projecte d’Educació Emocional destinat a joves entre 16 i 22 anys en què es fomenta tot un procés pedagògic integral de la persona. Aquest programa pedagògic dura 9 mesos i consta de 100 hores de tallers presencials, dividits en tres grans blocs (autoconeixement, creixement personal i lideratge en valors, i creixement professional). També s’inclouen activitats complementàries fora dels tallers com ara equitació, trekkings, circ, teatre, esport i formació relacionada amb el creixement personal.

El Grup d'Esplai Blanquerna opta al premi amb el projecte 'Espai Jove Tortosa', l'objectiu del qual és dinamitzar un espai per a la joventut de la ciutat de Tortosa en el qual es puguin reunir i relacionar-se entre ells. Aquest espai tècnic, de reflexió i treball amb joves es basa en una filosofía d’acció fonamentada en generar espais de confiança, de convivència, reflexió i autogestió.

La Fundació Privada Astres de Deltebre presenta el projecte 'Lo Mirador'que consisteix en oferir el servei d’un pis d’autonomia dirigit a joves extutelats o en situació de risc social que es troben en procesos d’autonomia personal i que necessiten d’un suport extern per poder assolir una emancipació exitosa. El servei d’habitatge és d’estada temporal, amb suport integral per part de l’equip educatiu per tal que la persona jove arribi o s’encamini cap a la plena autonomía en determinats aspectes i pugui viure de forma emancipada.

L'Associació Ornitològica picampall, de Deltebre, és candidata amb el projecte 'Programa d'activitats mediambientals per als joves del Baix Ebre' que pretén donar a conèixer la riquesa natural i ornitològica del Baix Ebre, tot endinsant el jovent en el món dels ocells i la natura d'una manera rigorosa i metòdica amb l'organització de xerrades, tallers i cursos.

El premi Projecte Jove, que enguany arriba a la seva dotzena edició, té una dotació econòmica de 1.000 euros que s'ha de destinar a finançar el projecte guardonat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada