dissabte, 2 de gener del 2016

Tu també, fill meu?

EL GRUP MUNICIPAL del Partit dels Socialistes de Catalunya a Tortosa fa anys que demanem al govern municipal solucions al molt deficient estat de manteniment de l’espai públic de la nostra ciutat. Ho hem demanat per activa i per passiva, amb campanyes com el Xeic! Pos com tenen Tortosa, que hem reeditat recentment, amb mocions, en campanya electoral plantat arbres o arreglant les voreres i sempre ens ha donat la sensació de que estàvem sols en aquesta lluita. No hi ha més sord que aquell que no vol escoltar. 

MOLT POQUES d’aquestes accions han tingut resposta per part del govern, que ha procedit a arranjar deficiències en carrers com l’avinguda Canigó o el carrer Argentina arran de les denúncies recollides en els escrits presentats a la campanya del Xeic, o que s’han aprovat mocions, presentades pels seus socis de govern, els Republicans de Tortosa, per arranjar les fonts o replantar arbres. Per cert, algú sap d’on raja l’aigua de les fonts que recentment es van obrir? O algú sap què costa als tortosins i tortosines tornar a obrir els escocells que es van tapar per replantar els nous arbres? Però com he dit, sempre ens hem sentit sols en la nostra lluita. 

ARA, PERÒ, sembla que les coses estan canviant en tant en quant la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa ens ha fet arribar un escrit a resultes d’una reunió mantinguda amb l’alcalde en la que li demanen, entre d’altres, l’elaboració d’un pla de xoc anual per a la millora de la via pública que contempli la neteja dels punts més conflictius de la ciutat; l’arranjament de les voreres en mal estat i dels carrers amb asfaltat deficient; una actuació integral en la senyalització horitzontal de carrers i vies urbanes; l’enllumenat de passos de vianants perillosos; la realització de campanyes de conscienciació als veïns de la neteja i cura de la via pública o un correcte manteniment de les lluminàries. 

PER CERT, parlant d’enllumenat, sembla ser que el contracte de manteniment de l’enllumenat que havia de donar solució a tots els problemes de la ciutat no ha estat tant “fantàstic” com s’esperava, ja que el propi alcalde ha reconegut que hi ha hagut errades, però lluny d’atribuir la culpa a la seva gestió ho ha fet als tècnics externs que van fer l’auditoria inicial.I mentrestant, Tortosa continua estant fosca; però d’això ja en parlarem un altre dia. 

PROBLEMES i més problemes, queixes i més queixes i, a canvi, solucions ben poques. Per això paguem una dedicació exclusiva al senyor Domingo Tomàs? De que serveixen aquests diners? 

DES D'AQUÍ vull felicitar a les Associacions de Veïns per erigir-se, a través del seu president, en portaveus dels ciutadans i ciutadanes als que ens representen i manifestar les nostres queixes per la manca de manteniment i altres deficiències i problemes que presenta la nostra ciutat, exercint un paper molt important al que, al nostre entendre, estàvem molt poc acostumats a veure en els darrers anys. 

ES TRACTA, per tant, d’un important toc d’atenció a l’alcalde i a un equip de govern que, acostumat a gaudir d’uns mandats tranquils i relaxats en la seva relació amb les Associacions de Veïns, s’enfronta ara al cansament i les queixes dels seus propis veïns i veïnes, que denoten un govern cansat i esgotat que no ha estat capaç de donar resposta a les demandes veïnals i a solucionar els problemes que realment preocupen als tortosins i tortosines. Però el més preocupant és el fet de que si fins el moment les coses han anat com han anat, que passarà ara que l’alcalde estarà molt més temps absent de la ciutat desenvolupant altres tasques polítiques a Madrid? 

TOTHOM POT veure que els socialistes, que portem cua i banyes, i que se’ns acusa de ser culpables de tots els mals de Tortosa i de que sempre ens queixem de tot, no estem sols; ara també les Associacions de Veïns han expressat el seu malestar i les seves queixes. Li passarà a Ferran Bel com a Juli Cèsar i haurà d’acabar dient allò de 'Tu també fill meu'?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada