dilluns, 14 de març del 2016

El Consell Comarcal vol reactivar el Centre d’Estudis Històrics Comarcals


El Consell Comarcal del Baix Ebre vol reactivar el Centre d’Estudis Històrics Comarcals. Així ho van anunciar el president de l’ens comarcal, Dani Andreu, i el conseller comarcal de Cultura, Enric Roig, durant la presentació del número 16 de la revista d’investigació històrica Recerca. Roig va remarcar que més enllà de reactivar aquest ens, creat el 1999 però inactiu des de fa alguns anys, l’objectiu també es promoure publicacions d’investigació històrica com Recerca, que va qualificar de “referent mundial”. 

Aquest nou número, de caràcter monogràfic, es titula “Episodis de la història de l'art a l'antiga regió de Tortosa” i inclou nou estudis d'investigació històrica. El director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, va remarcar que es tracta d’una “gran aportació” dins l’àmbit de la investigació històrica. Així, va detallar que entre d’altes la revista parla del tresor medieval de la catedral de Tortosa i del jaspi de la Cinta; presenta una recerca sobre la projecció i construcció dels quarters militars de Tortosa al segle XVII o fa un estudi sobre les pintures murals de l'església de Sant Francesc de Tortosa. Curto va remarcar que la revista posa de manifest la importància històrica que ha tingut Tortosa. 

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre es va comprometre a col·laborar per la publicació de més números d’aquesta Revista que considera una eina de recerca de gran importància.

Publicat a Canal21 Ebre el dilluns 14 de març de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada