divendres, 18 de març del 2016

El sobrecost d’EbreTerra obliga a deixar-lo en serveis mínims mentre es busca un nou rumb

El centre d’inspiració turística EbreTerra, construït a Deltebre l’anterior mandat presidit pel convergent Lluís Soler, va costar el doble del previst inicialment. El nou govern d’ERC i el PSC al Consell Comarcal del Baix Ebre ha denunciat aquest dimecres que després de realitzar una tasca de recerca han pogut comprovar aquest increment de cost que ha passat de 779.800 euros inicials a 1,5 milions d’euros. A més, dues importants subvencions de Turisme i de la Diputació de Tarragona han caigut i el cost de manteniment s'apropava als 13.000 euros mensuals. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, ha afirmat que l’ens comarcal no es podia permetre aquesta obra ja que la infraestructura ha superat la capacitat financera lògica de l’administració, que depèn en la seva majoria de recursos finalistes. 


El consell haurà d'assumir amb recursos propis gairebé un milió d'euros, una aportació que s'ha incrementat un 150%. Des del Consell Comarcal han advertit que aquest sobrecost limita la generació de nous projectes per a l’actual equip de govern com la continuïtat de la Via Verda fins al delta de l'Ebre, i ha calgut demanar nous préstecs i pòlisses. Amb tot, l’equip de govern ha volgut deixar clar que no renuncien al centre ni al seu funcionament, però sí afirmen que cal redefinir les funcions de l’espai. Així, EbreTerra es mantindrà en serveis mínims mentre s’elabora un full de ruta que preveuen completar en breu per dinamitzar-lo i treure-li el fruit necessari. 

Per la seva part, el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Ebre i exalcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha fet una crida a la tranquil·litat de cara a les associacions i empresaris sobre el futur d’EbreTerra. Ara bé, Bertomeu no ha amagat les crítiques a una mala gestió per part de l’anterior govern comarcal.

Publicat a marfanta.com el dimecres 16 de març de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada