divendres, 4 de març del 2016

El ple preveu desencallar dilluns la construcció de les piscines de l'estadi

El ple de Tortosa aprovarà dilluns la fórmula econòmica que permeta desencallar la construcció del complex de piscines de l’estadi municipal. Ho farà, mitjançant un préstec que repartiran entre els pressupostos del 2016, 2017 i 2018, i que tindrà un valor total de 5,5 milions d’euros.

L’alcalde, Ferran Bel, ha explicat que opten per aquest mecanisme de finançament, a l’espera d’una subvenció que haurà d’arribar del govern català, i perquè així ho permet l’endeutament municipal: "mai abans havíem estat per baix del 75% d'endeutament", assenyala Bel, "i es mantindrà per baix fins i tot després de l'operació financera per executar la piscina: al primer any ens endeutarem en 586.000 euros, però amortitzarem 5,5 milions; al segon, la xifra és de 3,28 milions, però l'amortització serà la mateixa que l'any anterior, amb la qual cosa cada any hi ha amortització neta de préstecs".

El govern tortosí té previst traure a adjudicació de manera conjunta la redacció i execució del projecte de piscines. Inicialment situa en 16 mesos la construcció de la primera fase, i 5 més per a la segona, però confia que les empreses que es presenten al concurs podrien rebaixar els terminis fixats.

Crítiques del PSC

Qui no està d'acord amb com el govern municipal està fent aquesta tramitació és el grup municipal del PSC. El seu portaveu qualifica de “brindis al sol” i una evidència que l’equip de govern treballa de manera descoordinada i sense previsió el fet que porten al ple ordinari la constitució del crèdit per finançar la piscina. Enric Roig remarca que ni tan sols en tenen definit el projecte, i assenyala la contradicció que comet el govern municipal al calendari que ells mateixos havien dissenyat per executar-lo: "inicialment el comptaven entre el 2016 i el 2017, i ara ja ho allarguen fins al 2018", ironitza.

Publicat per ebredigital.cat el dijous 3 de març de 2016



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada