dijous, 31 de març del 2016

El PSC aposta per la defensa del model públic d'Educació, demanant que la ciutat de Tortosa es declari “Vila Groga”

Els socialistes presentaran també al Ple mocions en relació al preacord subscrit pels caps d’estat i la UE amb Turquia, sol·licitant que es destinin a l’Ebre els recursos obtinguts per l’impost de les nuclears i demanant una solució al problema de l’aparcament a l’Hospital.

Un municipi esdevé Vila Groga quan el seu Ple Municipal aprova comprometre’s a treballar en la defensa d’un model públic d’educació, és a dir, l’educació pública, de qualitat, en català, inclusiva, democràtica, laica, participativa, diversa i per a tothom. I, alhora, dóna suport també a les reivindicacions dels moviments socials i educatius contra la LOMCE. I això és el que el grup municipal del partit dels socialistes a Tortosa demanarà al proper ple. Per això ha presentat una moció per demanar que Tortosa se sumi a les més de 21 municipis que ja han estat declarats viles grogues “com a part que és de la comunitat educativa i administració més propera i coneixedora de la ciutadania” ha manifestat el portaveu Enric Roig. Amb aquesta proposta “volem manifestar el compromís, d'acord amb el nostre estatut, en la defensa d'una educació pública, catalana i inclusiva com a mitjà per formar a xiquets i xiquetes, joves i ciutadania en general en igualtat de condicions” ha reblat Roig.

En el ple de dilluns, els socialistes també portaran dues mocions relacionades amb la defensa i l’aposta pel nostre territori i que, tal i com ja s’ha anunciat, seran presentades per tots els grups socialistes ebrencs als diferents ajuntaments on estan representats. La primera demana una solució al problema amb l’aparcament i accessos a l’Hospital Verge de la Cinta, àmpliament reclamat per usuaris, professionals i entitats veïnals. “Amb accions com aquesta volem aconseguir la màxima pressió possible davant d’aquest problema, i veure si els governs de Tortosa i de la Generalitat reaccionen i posen remei a un conflicte que ja fa massa temps que resta pendent de solucionar” va argumentar Roig en una roda de premsa el passat 17 de març on el portaveu dels socialistes ebrencs van denunciar i evidenciar l’estat de la situació. A més Roig ha remarcat que “igualment demanem al govern de la Generalitat de Catalunya el compliment del seu compromís de presentar el pla de mobilitat de l’Hospital Verge de la Cinta, tal i com va anunciar el president a la seva primera visita a Tortosa, on va dir que es aquest pla es presentaria el passat mes de febrer, i que aquest vagi acompanyat de la corresponent dotació pressupostària. En aquest sentit el PSC està estudiant la possibilitat de presentar una resolució al Parlament reclamant aquest pla de mobilitat”.

La segona moció territorial demanarà destinar els recursos obtinguts per l’impost sobre les centrals nuclears a implantar plans d’industrialització i a desenvolupar el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, el regidor socialista ha recordat que la Generalitat tan sols destina entre 15 i 18 milions d’euros en inversions a les comarques ebrenques i per tant “davant l’anunci per part del mateix Govern de què la Generalitat a partir d’ara podrà cobrar i administrar els recursos provinents de l’impost sobre les centrals nuclears que ascendeixen, segons fonts de la Generalitat, a 48 milions d’Euros, és just i necessari que, tal i com demana la moció, el govern destini a les comarques afectades per les nuclears com a mínim el 50% d’aquests ingressos de manera que amb ells s’impulsi un pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre i que s’implanti conjuntament amb el Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre, en base al document ja redactat”.

Finalment, el grup municipal del PSC presentarà també una moció en relació al preacord subscrit pels caps d’estat i el govern de la unió Europea amb Turquia. “Des del PSC considerem que els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea, davant la crisi més greu que viu des de la Segona Guerra Mundial, han signat un preacord immoral i de dubtosa legalitat, que, de confirmar-se els termes als quals hem tingut accés a través de les informacions recollides pels mitjans de comunicació, contravé clarament el dret d'asil i múltiples convenis internacionals sobre drets humans” ha explicat Roig. Per aquest motiu els socialistes volen demanar a la Unió Europea i als Estats membres que es doni una resposta humanitària urgent davant la greu situació que viuen les persones refugiades, respectuosa amb el dret internacional d'asil i els drets humans, instant el Govern de la Unió Europea i als Estats membres a la retirada de qualsevol acord, pacte, conveni o proposta d'acció que no respecti el dret internacional d'asil o convenis internacionals sobre drets humans; i se suma al Manifest "Passatge Segur" subscrit per diverses organitzacions socials, sindicats i partits polítics de tota Europa, instant la UE i els seus Estats membres a què ordenin la creació de passadissos humanitaris, i que possibilitin, des del respecte, l'asil d'aquestes persones. Aquesta moció respon a la proposta de resolució aprovada en la passada assemblea de l’agrupació local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada