dimecres, 9 de març del 2016

Roig torna a oferir a ERC un govern alternatiu a Tortosa


El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha tornat a oferir a Esquerra la possibilitat de liderar el govern municipal, si els republicans decideixen trencar l’Acord de Governança Estable amb Convergència. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roig ha afirmat que Esquerra es deu sentir “molt incòmoda” donant suport al govern de Ferran Bel en qüestions com la reforma de la piscina i l’increment de l’endeutament municipal. Dos punts en què els republicans van ser molt bel·ligerants durant el mandat anterior i també a la campanya electoral. Ha estat per tot plegat que Roig ha qüestionat la “submissió” dels republicans a Convergència, tot oferint-los de participar en un govern alternatiu d’esquerres a Tortosa. 

Es dóna la circumstància que el PSC i ERC governen junts al Consell Comarcal del Baix Ebre, amb Roig com a vicepresident i el republicà Josep Felip Monclús com a conseller. En la mateixa entrevista, Roig ha rebutjat de nou el pla de finançament que va aprovar-se al ple de dilluns per costejar la construcció de la nova piscina durant els propers tres anys, i que endeutarà l’Ajuntament amb un nou préstec de 5,5 milions d’euros. Roig ha defensat el model proposat pel PSC, basat en una concessió administrativa amb cost zero per al consistori. 

Roig també ha denunciat que Tortosa, amb el nou projecte, deixarà de tenir una piscina d’estiu. Segons ha dit, la intenció del govern actual és construir la nova piscina coberta a la zona de l’antiga piscina d’estiu, i enderrocar la piscina coberta actual per fer-hi unes pistes de pàdel, tot i l’oferta privada que ja hi ha al municipi. 

Finalment, Roig també s’ha declarat estranyat per l’abstenció de Movem Tortosa al pla de finançament de la nova piscina.

Publicat a Marfanta.com el dimecress 9 de març de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada