dijous, 3 de març del 2016

Roig: “Les noves piscines; ara va en sèrio?”

El PSC lamenta una vegada més la manca de transparència i opacitat en el projecte de les piscines que portarà a aprovació en el ple la seva plurianualitat


El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tortosa ha anunciat que sembla ser que s’inicia el procés per a que Tortosa finalment tingui piscines, “i això ho sabem perquè avui ens han convocat a dues comissions informatives en les que, amb nocturnitat i alevosia, i amb l’excusa de la plurianualitat del projecte de reforma del Pont de l’Estat, se’ns informarà d’un endeutament de 586.000 € per a la construcció de les piscines per a l’any 2016” ha manifestat Enric Roig, qui ha afegit que “tot i això hem de dir que encara no existeix projecte ni informació prèvia, únicament sembla ser que s’ha redactat un estudi tècnic per part de la GUMTSA sense que l’haguem vist”. Tanmateix, la documentació aportada indica que la construcció s’allargarà fins al 2018 sense donar informació de com s’afrontarà el cost més enllà del 2016, el que denota que, “el govern de Bel torna a enganyar-nos ja que el PAM situa la construcció de les piscines en el període 2016-2017 i en canvi veiem que s’allargarà fins 2018, el que denota que el PAM és FUM i denota manca de previsió i provitsació” ha matisat Roig.

Tot aquest tema va començar abans de les eleccions municipals de 2011 en que Ferran Bel va enderrocar la piscina exterior per construir les noves instal·lacions i que ara, gairebé cinc anys després, els tortosins i tortosines continuen sense piscines. “Ha estat tot un cúmul de despropòsits i de falses promeses als que se li va sumar una polèmica resolució del contracte amb una empresa que va incomplir la seva part i es va beneficiar de l’explotació de la zona blava, fet que va ser portat a la fiscalia per algun grup polític” ha reblat Roig, qui ha recordat que “el PSC, sempre ha apostat pel consens en aquest tema i per això, a l’agost de 2013, l’any abans de la resolució del contracte, va posar a disposició de l’alcalde un projecte de piscines realista i amb un cost molt inferior al presentat per Bel, però mai no van voler sentir ni una de les nostres propostes”.

Els socialistes han fet èmfasi en el fet de que tot aquest procés ha estat ple de falses promeses com les declaracions de Bel, a l’octubre de 2015, en que va dir que el nou projecte sortiria a concurs abans de finals de 2015 un cop havia quedat tancat el nou sistema de finançament per costejar les obres, que podrien tenir un cost d’uns 5,4 milions d’Euros “a data d’avui no en sabem res d’aquest projecte” ha dit Roig.

Roig ha volgut deixar clar que “el que ara ens adonem és que l’alcalde volia un xec en blanc per tornar enganyar als ciutadans de Tortosa. Un xec en blanc que alguns partits li han donat, els seus còmplices útils, aquells que van fer del deute de l’Ajuntament en el passat causa beli i ara permeten l’endeutament. Uns còmplices, els republicans de Tortosa, que ara fan de comparsa carnavalesca, tot i estar ja en Quaresma”. Roig també ha comentat que “ara ens endeutarem per novament mentre que ens gastarem 1,9 milions d’Euros en una reforma del Pont de l’Estat que pensem que és excessiva i no dona resposta a les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes de Tortosa”.

Tot i això el regidor socialista ha manifestat l’alegria del grup municipal en tant en quant “ara, tot just 10 anys després de que el govern progressista de Joan Sabaté presentés un projecte de piscines que no es va poder desenvolupar per les pressions sobre el velòdrom, sembla ser que s’inicia en ferm el procés que acabarà amb la construcció de les piscines, veurem si ara va en sèrio, perquè de moment afrontem el 7è o 8è estiu sense piscines i el velòdrom està com està”.

A l’espera de les explicacions del Sr. Bel a les comissions d’avui i de la roda de premsa que ha convocat, Roig ha dit que “aquí es demostra una vegada més la manca de transparència i opacitat del govern de Bel en un tema en el que sempre hem estat oberts al consens i propositius. Ens hagués agradat que ens haguessin donat més informació i ens haguessin mantingut al corrent però no ha estat així. Ara l’important és veure cap a on anem, si això és en ferm, com es farà i veure si no ens enredaran més”

D’altra banda el grup municipal ha anunciat que al proper ple presentarà tres mocions. Una d’elles en relació a l’estat de la plaça d’Alfons XII, que ja va denunciar, i en la que es demana: la creació de d’un pas de vianants per permetre l’accés de les persones amb mobilitat reduïda a la plaça i a l’aparcament; la millora de l’accessibilitat; un pla de xoc de reforma; la inclusió d’aquestes mesures al PAM; estudiar la viabilitat d’una reforma i remodelació integral; la redacció i implantació d’un Pla de Mobilitat i Accessibilitat per a la ciutat.

Les altres dues mocions, de caire més generalista i social, tenen una incidència directa en els ciutadans i ciutadanes per que fan relació a la defensa del treball i dels drets laborals de les dones. Així es presenta una moció de suport als treballadors i treballadores processats per exercir el seu dret de vaga en la que els socialistes volen manifestar la solidaritat amb els treballadors processats; mostrar l’oposició a l’enduriment del Codi Penal i a la qualificació com a delicte dels actes de resistència i protesta pacífica; i demanar garantir el dret a la vaga i que es derogui l’article 315.3 del Codi Penal. Finalment, s’ha presentat una moció coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, en que es defensa la justícia de gènere i les polítiques d’equitat; es manifesta el compromís amb la igualtat salarial i laboral; es declari el municipi de Tortosa favorable als permisos de maternitat i paternitat iguals i intransferibles; i que es reforcin els recursos destinats a l’assessorament en els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada