dimarts, 25 de setembre del 2018

Roig trasllada a la Comissió d’Espai Públic el clam popular de veïns i veïnes de diferents barris que es queixen de la recollida de la brossa i la neteja dels carrers, i torna a demanar un sobreesforç per solucionar aquesta situació

El portaveu socialista també ha exposat altres demandes veïnals en temes de parcs i jardins i enllumenat públic i ha demanat solucions ja

El portaveu del grup municipal del PSC, Enric Roig, ha tornat a evidenciar a la Comissió d’Espai Públic que la nova empresa de neteja no està fent tot el possible per millorar i canviar la imatge de Tortosa, que continua bruta. I ho ha fet traslladant al seu president, el Sr. Domingo Tomàs, les queixes de veïns i veïnes dels barris del Centre, del Nucli Antic, de Ferreries i de 4 Camins, en especial pel que fa a la recollida de la brossa i als contenidors.

Roig ha recordat que molts contenidors estan en mal estat i costen d’obrir, podent fins i tot produir lesions; la brossa s’acumula al seu voltant i encara no s’ha fet les noves illes de contenidors. Segons el govern, l’empresa està treballant en solucionar aquesta situació però reconeix que encara no és suficient. Per això Roig ha tornat a demanar “un sobreesforç a l’empresa de neteja i al govern per solucionar aquests problemes, així com que s’informi a la ciutadania sobre els canvis que es produiran a nivell d’ubicació de contenidors i altres novetats que suposi el nou contracte. Cal conscienciar a la ciutadania pel tema de la neteja amb campanyes de sensibilització, però també cal informar-los.” Així mateix Roig ha recordat que el suport del PSC al nou contracte de la neteja “en cap cas va ser un xec en blanc, per això continuarem vetllant pel compliment del contracte.”

A la mateixa comissió, Roig ha posat de manifest un altre important problema de manteniment, en aquest cas pel que fa a parcs i jardins. El regidor ha transmès les queixes dels veïns i veïnes del barri de 4 Camins pel que fa a l’espai enjardinat del carrer Ramon Llull, mancat de manteniment des de fa mesos i que fa que aquest espai no pugui ser del gaudi de xiquets i veïns ja que, tal i com es pot veure a les fotografies, hi ha gespa sense tallar, el camí i el parc infantil envaït per les males herbes, brutícia i paperers plenes són una mostra de la manca de manteniment. En aquest sentit han estat diferents grups de l’oposició els que han demanat una solució al Sr. Tomàs, que ha respost que l’empresa de parcs i jardins no dóna per a més donat el volum de feina que té.

En un altre ordre de temes, l’edil socialista també ha exposat a la Comissió més queixes pel que fa a la manca d’enllumenat públic, “especialment a carrers de la Raval o del Temple, especialment la rambla Ferran d’Aragó, al costat del CEIP on per les nits és impossible veure res.”

Així mateix també ha fet referència a una altra queixa veïnal més com és la nombrosa presència d’escarabitxes a diversos edificis i locals de l’Eixample tortosí.

Roig també ha portat a la Comissió el suggeriment de gent gran que pugen pels carrers Berenguer IV i Sant Joan Baptista de la Salle i que, donada la pendent pronunciada d’aquests carrers demanen poder disposar d’algun espai intermedi amb un banc per tal de poder descansar en el seu trajecte.

Finalment Roig ha fet referència a la nova aplicació per a mòbils per el pagament de l’estacionament en zona blava ja que “hi ha usuaris als qui no els funciona i quan han volgut comunicar la seva incidència no han rebut cap resposta ni ham pogut comunicar amb el telèfon d’atenció al públic.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada