dimecres, 12 de setembre del 2018

"La manca de contingut del ple de setembre denota la inactivitat del govern de Junts X NO després de gairebé 2 mesos sense sessions plenàries"

El PSC presenta dues mocions al ple de setembre demanant que es pugui pescar el cranc blau amb llicència recreativa i una altra per accedir als habitatges amb preus de lloguer justos i estables.

El grup municipal del Partit dels Socialistes a l’Ajuntament de Tortosa ha emprés el nou curs polític presentant dues mocions per al proper ple del dilluns 17 de setembre. Un ple que, tal com ha definit el portaveu municipal, Enric Roig, “està gairebé buit de contingut després de gairebé dos mesos sense plens i que evidencia la manca de timó i d’acció del govern de Junts X NO.”

El grup socialista ha qualificat la ciutat d’estancada i ha volgut recordar que el govern s’ha dedicat a l’independentisme i la confrontació política, governant només per a uns; amb una nul·la promoció econòmica i una manca de polítiques d’ocupació, que fa que els joves hagin de marxar perquè no troben feina; que ha deixat la ciutat bruta i amb manca de manteniment; el govern de les grans obres faraòniques i l’immobilisme, amb 11 anys sense piscines i una reforma del pont de l’Estat amb un sobrecost del 43%; un govern que no soluciona els problemes reals dels tortosins i tortosines; que ha escanyat la ciutat entestat en tornar diners als bancs; i un govern que no compleix amb els seus propis compromisos recollits a l’acord de governança per al mandat 2019 - 2019. “On és el Pla Local d’Ocupació? On és l’Oficina Integral de Comerç? On és el Pla Director de les Muralles?” ha recordat Roig.

Segons l’edil socialista, Tortosa ha de conviure avui amb “un govern esgotat, sense idees, sense rumb i sense ningú al timó, perquè Bel ha deixat la ciutat en mans d’una alcaldessa de transició, la Sra. Roigé, amb qui estan fent una operació de maquillatge de cara a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019. I tot amb la complicitat i el suport d’uns Republicans de Tortosa amb el Sr. Monclús totalment desaparegut i que sembla que estiguin esperant al messies que els il·lumini i els tregui d’aquest obscurantisme”

Roig ha argumentat que això s’ha vist clarament aquest estiu enumerant una sèrie de punts:
  1. El govern ha estat incapaç de tirar endavant el contracte de la neteja, en tant en quant, després d’un mes i mig, la ciutadania continua descontenta davant la situació de brutícia generalitzada que sembla no haver canviat. “Per això hem demanat un sobre esforç a la nova empresa, entenent que, tot i que hi ha temes a mig termini, hauria de vetllar per una millorar substancial.”
  2. El continu incompliment amb els acords aprovats al plenari. El regidor ha recordat que, davant de l’onada de calor d’aquest estiu, a banda de no fer cap previsió, el govern no ha instal·lat els umbracles provisionals que es van aprovar. “Després no volen que es faci un control de les mocions aprovades, perquè ells són els primers a incomplir-les.”
  3. No fan autocrítica ni assumeixen els seus errors. “La Festa del Renaixement i les Festes de la Cinta s’han estancat i cal un nou model i comptar amb la participació dels col·lectius ciutadans i dels joves, i el govern ni ho veu ni ho vol reconèixer i on, contràriament al que diuen, els socialistes si que fem propostes per millorar-les.”
  4. Finalment, s’està duent a terme una politització de l’espai públic, tant a les Festes com al dia a dia de la ciutat. “De fet ja hem demanat els decrets que han autoritzat la instal·lació d’aquests símbols, però encara no se’ns ha donat resposta.” 
Davant d’aquesta situació, Roig ha remarcat que “és necessari plantejar-nos una altra ciutat, que posi per davant a les persones i els seus problemes reals i que els escolti. Es tracta de recuperar la idea de ciutat socialista: una ciutat oberta per a tots i totes, que ofereixi ocupació i oci als joves, que desenvolupi els terrenys d’Adif, que porti empreses, que aposti pel comerç, amb esperit de veritable capital de les Terres de l’Ebre el que implica assumir el lideratge territorial i polític de la ciutat. Ja ho diu el títol de la roda de premsa, la nostra prioritat és Tortosa.”

Per això, el regidor ha avançat que continuaran treballant per la ciutat, i per això el grup socialista presentarà propostes a les ordenances i al pressupost de 2019; un Pla d’Ocupació que ja es va pressupostar en més d’un milió d’Euros, que incideixi especialment en els joves i els majors de 55 anys; una proposta de remodelació de la plaça d’Alfons XII, tan reclamada pels ciutadans; un observatori del comerç acompanyat d’un Pla Integral de remodelació del Centre Comercial; una zona d’oci per a la gent jove; un Pla Local d’Habitatge o un Pla de Manteniment de l’Espai Públic, entre altres propostes. “Aquestes són les nostres prioritats: la promoció econòmica, la creació d’ocupació, els joves i les infraestructures, com el 3r pont, imprescindibles per al creixement econòmic” ha reblat Roig.

Els socialistes han presentat dues mocions al ple de setembre demanant que es pugui pescar el cranc blau amb llicència recreativa de pesca i que es pugui accedir als habitatges amb preus de lloguer justos i estables.

El grup del PSC ha presentat també les dues propostes a debatre al proper ple. D’una banda, davant el caràcter invasor del cranc blau a les nostres aigües, i de la incorporació d’aquesta crustaci a l’oferta gastronòmica, els socialistes creuen que s’hauria de permetre la seua pesca per part de no professionals, de forma regulada, a través d’una llicencia de pesca recreativa com les existents actualment i que habiliten als pescadors de canya o als subaquàtics a exercir aquesta activitat amb finalitat d’autoconsum. Per tant, amb la moció demanen que es puguin obtenir aquestes llicències recreatives a través de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, que haurà de determinar i regular la durada del permís, els arts de pesca a utilitzar així com les quantitats màximes permeses per llicència.

L’altra moció presentada pel grup municipal del PSC fa referència al lloguer d’habitatges, entenent que aquesta s’ha convertit en la única alternativa per moltes persones per accedir a una vivenda. El govern del PP va reformar la Llei d’Arrendaments Urbans derogant alguns ajuts públics i reduint la durada dels contractes, situant els inquilins en una posició d’incertesa que s’afegeix a l’increment desorbitat dels preus de lloguer. Per això amb aquesta moció es vol instar al govern de l’estat a que modifiqui la llei per facilitar l’accés al lloguer amb preus dignes, justos i estables. Així mateix es demana al govern de la Generalitat a que: impulsi convenis de cooperació per delegar als municipis el control dels pisos buits; impulsi campanyes per cedir els habitatges buits a canvi de la seva rehabilitació; impulsi la construcció d’habitatge públic de lloguer; i que posi en marxa un servei de mediació per casos d’impagament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada