dijous, 27 de setembre del 2018

L’Executiva de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa fa una proposta de resolució en suport al desdoblament de la N-420 fins al mar

El PSC de Tortosa acomiada al seu company Dionisio García, referent de l’esquerra tortosina i de la lluita de classe

En la seva reunió ordinària, l’Executiva de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa ha volgut manifestar el seu suport a la reivindicació per a que l’autovia A-68, que ha de servir de via de comunicació entre l’Aragó i el mar, continuï per la carretera N-420 fins a Tarragona i el sud de les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit el PSC recolza la iniciativa de la Cambra Oficial de Comerç Indústria i Navegació de Tortosa de liderar un manifest en favor del desdoblament de l’N-420 fins al Corredor del Mediterrani, i se suma al suport dels alcaldes i consells comarcals del territori, així com del Baix Aragó i de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre a aquesta reivindicació històrica.

En concret es demana que el desdoblament des del municipi de Valdealgorfa fins al Corredor del Mediterrani es realitze per l’actual N-420, pel tram comprès entre les comarques del Matarranya, Terra Alta i Ribera d’Ebre. Un desdoblament que hauria d’incloure una futura autovia al sud, desdoblant la C-43 des del municipi de Gandesa fins arribar al municipi de Benifallet a través del Pinell de Brai, així com la interconnexió a Móra d’Ebre amb l’Eix de l’Ebre C12 tram de l’eix occidental Amposta-Lleida-França.

La reivindicació a la que se suma el PSC de Tortosa representa gran oportunitat pel desenvolupament econòmic i productiu de les Terres de l’Ebre i del Baix Aragó, ja que el desdoblament de l’N-420, la C-43 i la C-12 es planteja com una gran alternativa de connexió amb el mar pels ciutadans i pels interessos socioeconòmics d’aquests territoris, contribuint a la dinamització i vertebració del territori.

L’acte de presentació del manifesta el va tancar el Subdelegat del Govern i president de l’Agrupació Local del PSC, Joan Sabaté, que es va comprometre a traslladar al ministre de Foment aquesta reivindicació.

L’Executiva recorda la figura de Dionisio García com a referent en la lluita
 pels ideals socialistes i de classe

A l’Executiva també es va voler recordar al company Dionisio García, que ens va deixar aquest dilluns. Militant del PSC de Tortosa des del 1976, fundador de la Unió Local de la UGT de Terres de l’Ebre, el 1977, responsable de diverses àrees a UGT arreu de l’Estat, diputat pel PSC al Parlament de Catalunya entre 1984 i 1992 i regidor a l’Ajuntament de Tortosa de 1991 a 1994, Dionisio García va ser un exemple de superació i de tenacitat.

Tota una vida dedicada als demés, des de la vessant sindical i política, portant el socialisme per bandera, la defensa de la classe treballadora i, en definitiva, la lluita per una societat més justa i més igualitària.

Els companys i companyes de Tortosa vàrem poder compartir el seu tarannà, el seu mestratge i hem de destacar la seua implicació en el projecte socialista, la seva il·lusió enmig de moments difícils al nostre país, la seva vehemència en exposar els seus punts de vista, però, per sobre de tot, el seu compromís i un sentit profund de respecte cap a les institucions i la democràcia que entre tots i totes hem construït ens els darrers 40 anys. Per tot això cal reivindicar la seva tasca i cal agrair-los tot el que van fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada