dijous, 27 de setembre del 2018

Roig: “La nostra prioritat és Tortosa”

El PSC presenta una moció al ple d’octubre per demanar que es promogui la creació d’una abonament per als aparcaments públics de Tortosa

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat avui la proposta que portarà al proper ple d’octubre i que té per objectiu promoure la creació d’un abonament per a tots els pàrquings públics de Tortosa.

El portaveu socialista, Enric Roig, ha argumentat que Tortosa sempre ha estat un referent comercial i de serveis a nivell local i comarcal amb una important xarxa d’establiments i administracions, així com una bona oferta de lleure, i “des del PSC de Tortosa apostem per la revitalització d’aquesta xarxa pel que creiem necessari donar facilitats als visitants, als usuaris dels serveis, als compradors dels comerços i a aquells que venen a gaudir de la ciutat.”

Tot i això la configuració del municipi de Tortosa, d’un nucli urbà i cinc pobles, a més d’una llarga extensió de barris allunyats del centre, així com un important nombre d’habitatges disseminats pel municipi fa que molta gent faci servir el vehicle particular per arribar-hi. “A aquesta disposició geogràfica se suma el fet de que el servei de transport públic no cobreix totes les necessitats dels usuaris ja que, a banda de les llarguíssimes freqüències horàries, a molts pobles i barris, no hi ha servei en tot o part dels caps de setmana.”

El fet d’utilitzar el vehicle particular comporta el seu estacionament a la ciutat, bé en zones gratuïtes, a la zona blava o als aparcaments públics. “Actualment la ciutat de Tortosa disposa de tres pàrquings públics de pagament: a la plaça Alfons XII, a la plaça del Carrilet i al Centre Històric, alguns dels quals no estan utilitzats en tota la seva capacitat, presentant puntes d’ocupació en dates assenyalades i per activitats puntuals, mentre que la resta de l’any disposen de moltes places buides. A més, el preu d’aquests aparcaments, amb tarificació per minuts, amb diversitat de preus, és un dels motius que fa que molta gent no utilitzi aquests aparcaments públics” ha explicat Roig.

Per això del grup municipal del PSC creiem que, per tal de promoure, incrementar, incentivar i facilitar l’ús d’aquests aparcaments, seria bo disposar d’un abonament per poder utilitzar-los de manera indistinta i a un preu més econòmic.

Gestionat a través d’un conveni entre l’Ajuntament de Tortosa i els aparcaments públics de la ciutat, “seria equivalent a un “bonobús” de manera que es puguin comprar una determinada quantitat de minuts a un preu assequible i amb un sistema de recàrrega fàcil per a utilitzar a qualsevol aparcament públic adscrit. D’aquesta manera els aparcaments públics podran ser utilitzats per estades més prolongades, afavorint el caràcter de rotació dels aparcaments en zona blava per durades més curtes” ha explicat el regidor.

Per això, amb la moció presentada, el grup socialista demana que l’Ajuntament de Tortosa estudiï, promogui i realitzi les gestions oportunes per desenvolupar un conveni amb els aparcaments públics amb l’objecte de crear un abonament que permeti utilitzar qualsevol dels aparcaments públics a un preu més assequible que amb l’actual tarificació, així com que els futurs aparcaments públics a la ciutat també s’adhereixin a aquest conveni ampliant així l’oferta a tots els aparcaments públics de la ciutat i que s’efectuï una campanya informativa de la mesura per tal d’arribar a la població de la ciutat amb la intenció d’afavorir l’ús dels aparcaments públics. 

“Creiem que amb aquesta mesura s’afavoreix el comerç i el lleure de la ciutat ja que els usuaris poden estacionar els seus vehicles als aparcaments públics per temps prolongat a un preu més assequible, així com realitzar les seves gestions sense pressa, gaudint de la ciutat, el que afavoreix la seva vida activa”, ha reblat Roig.


Roig trasllada a la Comissió d’Espai Públic les queixes i reclamacions de veïns i veïnes sobre l’estat de l’espai públic i la neteja i demana un sobreesforç al govern per solucionar aquests problemes i demandes

El portaveu del PSC, Enric Roig, va tornar a evidenciar a la Comissió d’Espai Públic que la nova empresa de neteja no està fent tot el possible per millorar i canviar la imatge de Tortosa, que continua bruta. Hi ha moltes queixes de veïns i veïnes dels barris del Centre, del Nucli Antic, de Ferreries i de 4 Camins, en especial pel que fa a la recollida de la brossa i als contenidors.

A la mateixa comissió, Roig va posar de manifest altres problema de manteniment com la manc de manteniment de la zona enjardinada del carrer Ramon Llull a 4 Camins; la manca d’enllumenat públic a carrers de la Raval o del Temple, especialment la rambla Ferran d’Aragó, al costat del CEIP; la nombrosa presència d’escarabitxes a diversos edificis i locals de l’Eixample; o el suggeriment de la gent gran que pugen pels carrers Berenguer IV i Sant Joan Baptista de la Salle que demanen poder disposar d’algun espai intermedi amb un banc per tal de poder descansar en el seu trajecte. Finalment Roig ha fet referència a les dificultats de funcionament de la nova aplicació per a mòbils per el pagament de l’estacionament en zona blava que han fet arribar diversos usuaris.


Bel demana a la Comissió de Serveis Centrals que s’aturi l’aprovació de les ordenances per poder consensuar-les amb l’oposició 

Havent pogut consultar els informes d’intervenció i la proposta de modificació de les ordenances la regidora, Dolors Bel, va adreçar-se a la Comissió de Serveis Centrals per demanar que es deixi en suspens l’aprovació de la modificació de les ordenances, de manera que hi hagi temps per tal d’estudiar les propostes dels grups de l’oposició, donat que altres grups així ho han plantejat.

Tot i això el govern no va acceptar aquesta suspensió i l’aprovació es portarà al ple d’octubre. “Creiem que, en ares d’una governança de consens, ha de ser el propi govern qui ha de donar oportunitats a l’oposició per tal de treballar tots junts en aquest temes tan importants per a la vida municipal de la ciutat, com són les ordenances fiscals, que han de ser la base del futur pressupost” ha reblat Bel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada