dimecres, 5 de setembre del 2018

Els joves de Tortosa, l’algaravia del Renaixement i les penyes de la Cinta!


"Els nostres joves són l’algaravia de la Festa del Renaixement i són les Penyes de la Cinta i per això des del PSC tenim propostes per a las joves de Tortosa i volem donar-los l’espai que es mereixen"

AQUEST JULIOL, des del PSC vam llençar un vídeo per a la gent jove de Tortosa. Un vídeo per explicar que la joventut tortosina es mereix un lloc, i en concret, un lloc a les festes. 

I ÉS PERQUÈ ens preocupa, i molt, la situació de la nostra gent jove, un futur digne amb feina i oci a Tortosa, i volem deixar clar que des del PSC volem lluitar per a que tinguin el lloc que es mereixen a les nostres Festes, tot i que sembla que el govern municipal de Junts pel NO està fent tots els esforços per apartar-los de qualsevol programa. 

LES REACCONS no van trigar en arribar per les xarxes socials. D’elogi i de crítica, però em va sorprendre en particular la reacció del govern de Junts pel NO, via Twiter. La responsable de Joventut, la regidora Sra. Girón, reaccionava en particular i ens apel·lava a través del Twitter assegurant que els joves són qui han de fer les propostes, no els polítics. 

ENTENC que la regidora parlava en nom del govern PDeCAT (CiU) i dels Republicans de Tortosa i per tant em dirigeixo al govern de Junts pel No quan afirmo que: Es pot demanar que els joves proposin, però primer als joves se’ls ha d’escoltar, i la sensació que tenim és que el govern municipal no els escolta. 

AL VÍDEO fèiem especial al·lusió a les festes i a les penyes, i crec que és un bon exemple per il·lustrar la política de sordesa crònica que ha demostrat el govern del PDECat i els Republicans de Tortosa amb els joves tortosins. 

AQUEST ANY, a les festes de la Cinta, són gairebé 1.000 penyistes que participen distribuïts en més de 30 colles. I quin és el pressupost? Aproximadament 1.000 euros. Poc més d’un euro per penyista, on s’ha d’incloure una assegurança, un mocador –tot un detall- i el material per fer les proves, la principal raó per la qual participen els joves. Des d’aquí tot el nostre reconeixement al personal tècnic, als i les voluntaris i voluntàries i als espònsors que fan possible les activitats de les penyes durant les festes de la Cinta. 

PERÒ JA NO ÉS tampoc una qüestió econòmica. Ens sembla que les penyes estan marginades del programa, amb proves en hores intempestives per no interferir en les festes principals i sempre quedant per sota de qualsevol altre acte del programa. 

I AIXÒ NO CREC que sigui no escoltar, això ens sembla que és apartar. Apartar del programa i apartar del pressupost. Des del PSC estem convençuts que no comptar amb el parer de la joventut i fer-la fora de la programació de les festes, que ens haurien de representar com a tortosins i tortosines, és un error. Perquè aquesta és la sensació que tenen molts joves que participen, tot i així, a les activitats de les penyes. 

I PARLANT d’apartar de la festa, cal que la vida nocturna al Renaixement quedi relegada a una o dues tavernes dalt de tot de les Avançades de Sant Joan? Hem d’espantar la joventut i enviar-la dalt de tot de les muralles i instal·lar una o dues tavernes per a que beguin? No. 

SENSE ELS JOVES tortosins i tortosines les festes no serien el mateix. Els nostres joves són l’algaravia de la Festa del Renaixement i són les Penyes de la Cinta i per això des del PSC tenim propostes per a las joves de Tortosa i volem donar-los l’espai que es mereixen. Creiem que les penyes i la joventut han de tenir un paper destacat a l’hora de programar les festes. 

M'AGRADARIA preguntar al govern municipal de Junts pel NO si de veritat creuen que amb la política que han fet aquests anys de mandat -11 anys de mandat de Bel i Roigè, 7 des quals han estat amb el suport dels Republicans de Tortosa- pot dir que l’Ajuntament escolta els joves i que rep les propostes que fan. Perquè jo crec que no, només cal recordar algun any de grans xiulets per part de les penyes al Sr. Bel a la plaça de l’Absis de la Catedral, a l’inici de les Festes de la Cinta, i recordar els reiterats incompliments de les propostes electorals de Bel i Roigé per a les zones d'oci nocturn. No es pot demanar que participi la joventut si des del govern no hi ha suficient voluntat d’escoltar-la o d’intentar incloure-la a la vida i activitat de la ciutat. 

PER AIXÒ des del PSC volem escoltar-los i volem fer-los propostes. Volem donar idees, i rebre propostes per a desenvolupar-les junts i entre tots col·laborar. Volem que els joves formin part de Tortosa, que no se’ls aparti de la festa ni de la ciutat. 

EL PSC té molt clara la seva aposta pel jovent i està convençut que la nostra ciutat tindrà futur sempre que els seus més grans valors, els joves, s'impliquin en aquest futur. Per això cal tractar-los com mereixen. Ens proposem retenir tot el talent que generem i atreure aquell altre que vulgui compartir amb nosaltres un futur. La Tortosa del futur és la Tortosa dels nostres joves. 

HEM DE TREBALLAR pels problemes dels més joves, pel que reclamen, pel que proposen, pel que volen, pel que els farà sentir-se a gust i orgullosos de la seva ciutat. Volem parlar i treballar amb ells, d’ells i per ells. Apostem per una ciutat referent per a la joventut, perquè són els nostres joves el que tenen la clau del futur. Perquè Tortosa som tots. Perquè Tortosa són els joves, sobre tot. 

L'OCI I EL TREBALL digne per als nostres joves de Tortosa han estat i seran sempre la nostra prioritat. Volem una Tortosa jove i la volem redibuixar amb ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada