dilluns, 8 de juny del 2020

El castell de la Suda i les muralles, el tresor del patrimoni de Tortosa més votat


Tortosa ja ha elegit els 7 Tresors del seu patrimoni cultural, en el marc de les activitats prèvies a la celebració de la Capital de la Cultura Catalana 2021. A més, també els ha incorporat a la llista representativa de tresors culturals del món del Bureau Internacional de Capitals Culturals, que sempre s’incorporen per votació ciutadana. La votació s’ha tancat esta matinada, amb 3.606 vots emesos. Finalment, els elements guanyadors són la Suda i les muralles i fortificacions de la ciutat (475 vots); la Festa del Renaixement (298); la catedral de Santa Maria (277); el riu Ebre i la navegació fluvial (240); els Reials col.legis (238); la Banda Municipal de Música (217); i el Museu de Tortosa (antic escorxador) i les edificacions Modernistes (204).

Han quedat fora dels 7 Tresors el Mercat Municipal (201); la Cucafera, els gegants i la Cort de bèsties (199); les baldanes, pastissets i les postres tortosines (194); la capella de la Cinta (192); la Jota de Tortosa (cantada i ballada) (175); el Call Jueu (157); el Parc Municipal Teodor González (122); el Llibre de les Costums (segle XIII) (112); el convent de Santa Clara (79), el Portal del Romeu (76); el Palau Episcopal (72); la Llotja (47) i la làpida romana de la Nau (31).

La campanya “7 Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa” està organitzada per l’associació Capital de la Cultura Catalana amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, en el marc del pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. L’objectiu d’aquesta campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa, alhora que es promou la participació ciutadana.

En l’àmbit català, fins ara, han realitzat la campanya d’elecció dels seus tresors culturals les ciutats de Barcelona, Badalona, El Vendrell i Reus. En l’àmbit internacional són 38 les ciutats que han desenvolupat la campanya d’elecció dels seus tresors culturals.

Publicat el dilluns 8 de gener de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada