dimarts, 16 de juny del 2020

Enric Roig: ‘Ara, més que mai, és imprescindible un nou hospital a Tortosa’

El primer tinent d'alcalde també reivindica la construcció de l'edifici del tercer institut, després del 'fracàs' de l'institut escola del Temple

“Ara més que mai, és imprescindible un nou hospital” a Tortosa. Això és el que ha afirmat este dilluns el primer tinent d’alcalde, Enric Roig. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roig ha afirmat que la crisi del coronavirus “ha donat la raó” als que defensaven la necessitat de construir el nou hospital de les Terres de l’Ebre, així com l’error de renunciar al tercer institut que havia de construir-se al pla parcial Temple Sud. De fet, el també portaveu del PSC ha apuntat que la creació de l’institut-escola al Temple ha sigut un “fracàs”, després de les poques sol·licituds durant la preinscripció. “Vam renunciar a l’edifici del tercer institut, el que anava al costat dels Mossos d’Esquadra, i ara ens trobem amb què Ensenyament necessita nous espais”, ha assenyalat. “Pensem que el que hauria d’haver-se fet és un nou institut a l’altra part del canal, al costat dels Mossos”, ha insistit.

Segons Roig, la pandèmia obliga a repensar la construcció d’equipaments a la ciutat, que hauran de ser més accessibles. També a reformular el mateix urbanisme, amb l’arranjament dels espais actuals o de noves places, com ara la nova plaça de la Catedral. “Un lloc que amb la crisi del covid ara ens servirà, i de molt”, ha apuntat el regidor d’Urbanisme. “Ara hem de fer la reflexió sobre com dissenyem la ciutat”, ha afegit, tot remarcant que els nous projectes hauran de tenir en compte les tipologies dels edificis i també dels espais urbans. “Quines places i llocs públics volem, i quines són les que tenim i com les hem de modificar”, ha dit Roig, tot citant la millora de la Rambla de Catalunya, l’avinguda Canigó, el carrer Barcelona, el carrer Cervantes, la plaça d’Espanya o la plaça de la Immaculada.

Quant a la nova plaça de la Catedral, Roig ha remarcat que el sobrecost del projecte no serà del 33% com assegura la CUP, sinó que hi haurà un “increment de cost” del 14%. El regidor d’Urbanisme ha rebutjat que vulga demanar-li explicacions, després d’una “correcta gestió de l’adversitat” d’un projecte marcat per les complexitats tècniques, el temporal Glòria i la pandèmia del coronavirus. “Qui vulgue veure fantasmes, que en veigue; qui vulgue demanar-me la dimissió, que la demane, però els números són estos”, ha remarcat. “El que he fet és trobar-me els problemes, i diligentment posar-me a treballar, arromangar-me, com se sol dir, per poder resoldre’ls el més ràpidament possible”, ha dit el regidor.

En la mateixa línia, Roig ha carregat contra el republicà Xavier Faura per haver dit que la constructora Arnó ha renunciat a la plaça de la Catedral després del bloqueig de les obres d’ampliació de l’auditori, que podia ser “un caramel” per a l’empresa. “Jo li dic que vagi al jutjat i que ho digue”, l’ha desafiat el socialista. “La pregunta és: ell gestiona així el Consell Comarcal del Baix Ebre? Perquè si gestiona així, em preocupa molt”, ha qüestionat Roig, tot recordant també que fa només un any que ERC formava part del govern municipal amb Junts per Tortosa.

Publicat el dilluns 15 de juny de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada