dimecres, 10 de juny del 2020

El ple ordinari del mes de juny de l’Ajuntament de Tortosa aprova mesures econòmiques i ajuts socials i culturals del govern municipal per afavorir la recuperació econòmica i social davant la crisi del COVID19

Subvencions directes a autònoms, reducció de la taxa d’habitatges turístics o la gratuïtat de l’entrada al museu incloses en el marc del Pla “Reactiva Tortosa” són algunes de les accions aprovades en la lluita contra la crisi 

Dilluns 8 de juny va tenir lloc el primer ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa des del decret de l’estat d’alarma. Una sessió en la que el consistori va aprovar l’aplicació de mesures econòmiques i socials per tal de lluitar contra la crisi ocasionada per la pandèmia del coronavirus. 

Entre les mesures que es van aprovar destaquen les subvencions directes a autònoms dels àmbits comercial, de la restauració i l’hostaleria, turístic o educatiu, entre d’altres, que van haver de suspendre la seva activitat durant el temps de confinament, i que suposen un import total superior als 350.000 €. En aquest mateix àmbit de l’activitat comercial també es va aprovar la modificació de l’ordenança de les taxes de les parades de les fires de dilluns i dissabte, que es condonarà fins a final d’any. 

Pel que fa a l’àmbit de la cultura, el plenari va aprovar establir la gratuïtat de l’entrada al Museu de Tortosa fins el 15 de novembre com a mesura de foment i impuls a la cultura. El regidor de cultura, Enric Roig, ha explicat que “la cultura és una de les nostres prioritats, perquè la inversió en cultura és una inversió social. I ho estem fent amb temes com que Tortosa sigui la Capital de la Cultura Catalana el 2021. Mesures com aquesta ens permeten promocionar la cultura i, en aquest cas, donar a conèixer el nostre museu. Un equipament que per la seva configuració, tant com edifici modernista com pel seu contingut i activitat, i que ha estat escollit com un dels 7 Tresors del Patrimoni Cultural de Tortosa, ha de ser un motor cultural imprescindible per donar a conèixer el nostre llegat, la nostra història i la nostra ciutat.” 

També es van aprovar mesures en l’àmbit del turisme com ara la reducció del 80% de la taxa dels habitatges turístics, per tal de potenciar l’estada a la ciutat de turistes. I es va signar l’addenda del conveni amb l’Agència Catalana de l’Habitatge per tal de tramitar els ajuts al lloguer d’habitatges i pal·liar l’afectació de la crisi en aquest àmbit. 

En aquest punt el regidor va voler posar de manifest que “reiterem el nostre compromís de fer un Pla Local d’Habitatge el més aviat possible i donar impuls a l’Oficina Local d’Habitatge, que ja està tramitant els ajuts per lloguer. I ja estem en contacte amb diverses entitats bancàries per incrementar la borsa d’habitatge social per poder disposar-ne dels suficients per tal de fer front a noves necessitats presents i futures.” 

Finalment es va aprovar destinar 220.000 € addicionals a mesures socials per ajudar als més vulnerables i als més necessitats i així com la distribució del superàvit municipal de 2019, que ascendeix a 3,3 milions d’euros. “Amb aquestes mesures, incloses al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Tortosa i aprovades ple plenari, des del govern municipal fem un gran pas en la lluita a Tortosa contra la triple crisi sanitària, econòmica i social, i estem contribuint a ajudar els més necessitats i a fer que puguem sortir més fors d’aquest estat” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada