dimecres, 17 de juny del 2020

El govern de Tortosa rebutja les crítiques de l’oposició i nega cap sobrecost a les obres de la plaça de la Catedral

Meritxell Roigé i Enric Roig han replicat este dimecres les crítiques de l’oposició sobre l’aturada i retard de les obres de la nova plaça de la Catedral. L’alcaldessa de Tortosa ha acusat els grups de l’oposició de mentir per desgastar al govern, quan critiquen els “sobrecostos” de les obres. Roigé ha negat que hi haja cap sobrecost, i ha aclarit que en realitat s’han afegit més actuacions al projecte. De fet, Roigé ha recordat que algunes de les actuacions afegides són l’ampliació de les excavacions arqueològiques, precisament a petició els mateixos grups municipals. “M’estan dient que aquestes obres no s’havien de fer, o que corresponen a obres que no s’han fet?”, s’ha preguntat Roigé.

L’alcaldessa ha recordat que han de fer-se micropilotges nous (després que van ampliar-se les excavacions al subsòl) per fer les fonamentacions de la nova plaça. “Estem parlant d’un increment del 14%, que pot ser menys quan s’adjudique l’obra”, ha remarcat Roigé. “Quan estem sentint parlar de sobrecostos és mentida, perquè s’estan afegint coses, i a més respon a una petició que van fer els mateixos portaveus, per afegir aquestes excavacions, i perquè no portem pressa amb aquesta obra”, ha assenyalat l’alcaldessa.

En la mateixa línia, Roigé també ha carregat contra el portaveu d’ERC, Xavier Faura, que ha vinculat l’aturada de la plaça de la Catedral amb el bloqueig de l’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell. “Aquí, als processos per escollir una obra i adjuciar-la no hi ha cap polític, ni jo ni el regidor d’Urbanisme”, ha manifestat l’alcaldessa, tot qüestionant si al Consell Comarcal del Baix Ebre fan les coses de manera diferent. “Si ells pensen que té alguna cosa a veure, el que han de fer és anar-ho a denunciar. Ja n’estem farts, d’anar dient i embrutant per veure si queda alguna cosa i poden enganyar algú”, ha lamentat.

La previsió del govern municipal és poder adjudicar l’obra abans de l’agost, i que tindrà una durada de cinc mesos. Finalment, el primer tinent d’alcalde d’Urbanisme ha remarcat que en cap moment ha amagat informació sobre el projecte i ha acusat a l’oposició d’instal·lar-se en la crispació amb finalitats polítiques. “Aquest regidor ha estat absolutament transparent en la seua gestió”, ha assegurat Roig. Segons el regidor d’Urbanisme, l’oposició té una actitud gairebé pueril, ja que estan instal·lats en la “bronca i la crispació” perquè no han aconseguit el govern municipal. 


Publicat el dimecres 17 de juny de 2020 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada