dimarts, 2 de juny del 2020

Enric Roig, reitera el suport i oferiment de mà estesa del PSC-CP al govern de l’ens comarcal i al document de mesures per sortir de la crisi del COVID19 però lamenta que s’aprofiti aquest ple per debatre mocions que busquen la confrontació

El grup comarcal considera gravíssim que s’hagi vetat l’assistència al Consell d’Alcaldes als portaveus dels grups tal i com ha reconegut el president

Tot i l’aprovació per unanimitat de les mesures per fer front a la crisi del COVID19 a la comarca, el ple del mes de maig del Consell Comarcal del Baix Ebre la confrontació va ser la protagonista d’aquesta sessió. Tal com va afirmar el portaveu del grup comarcal del PSC-CP, Enric Roig, “aquest ple no estarà marcat per aquesta notícia sinó per les confrontacions que resultaran de les mocions presentades pels diferents grups. Unes propostes que entenem que no era moment de presentar, donada l’excepcionalitat del moment, amb un ple encara telemàtic, i que busquen la baralla política”

A la seva primera intervenció, Roig, a més d’expressar el condol per les víctimes de la pandèmia i agrair el treball i esforç del personal sanitari, cossos i forces de seguretat, treballadors de serveis essencials i del Consell Comarcal en aquesta crisi, es va referir a les paraules del president de la Comissió del Congrés per a la reconstrucció després del Coronavirus, Patxi López, argumentant que “ara el que toca és estar units en aquesta crisi, i no estar tot el dia en la crítica, l’insult i la desqualificació.”


Les mocions d’ERC i JxCat evidencien el malestar dels socis de govern a la Generalitat i el desgavell de la seva política

Al ple s’han debatut mocions que han mostrat la manca d’entesa entre els grups del govern. Així JxCat va presentar una moció per demanar el desconfinament diferenciat i l’obertura immediata dels CAP’s a la comarca, arremetent contra la qüestionada política de dades i accions a la Conselleria de Salut durant la crisi. Tal com explica el portaveu “el nostre grup comarcal ja va dir que oferia el seu suport incondicional al govern i que no presentaria mocions ni aniríem en contra del govern, però davant d’aquesta moció no podem fer res més que donar la raó a JxCat, perquè la gestió sanitària ha estat un desgavell. Ja he dit que no és bo que estiguem en aquest ple fent retrets entre partits, però tenen raó.” Una moció molt similar va ser presentada per Ciutadans i va ser aprovada i en aquest ocasió Roig va agrair al seu portaveu que “la seva moció no hagi entrat a qüestionar les guerres internes entre els actuals socis de governen temes de salut.”

D’altra banda, ERC i Movem, van presentar una moció demanant que no s’eliminin els guaites forestals, una mesura que confronta els departaments d’Interior, en mans de JxCat i d’Agricultura, en mans d’ERC. “És per això que vostès, senyors d’ERC, han presentat aquesta moció? Per no assumir un tema que ara és dels seus socis de govern? Per tant, una vegada més estem debatent una moció que evidencia el desgavell entre els seus partits i que busca la confrontació” va dir Roig a la seva intervenció.


Roig carrega dur contra ERC en la moció per demanar el pagament immediat de les prestacions econòmiques pels ERTO’s

Davant de la moció presentada per ERC per demanar el pagament immediat de les prestacions dels ERTOs i que inculpava el SEPE i el govern d’Espanya de retards en aquests pagaments, el portaveu del PSC-CP va ser molt contundent en defensar la tasca feta des del govern espanyol “els ERTOs els aprova la Generalitat de Catalunya a través del SOC que és qui tramita els expedients i el SEPE els valida i els liquida per tant, acusar al SEPE d’acumular un seguit d’errors, ineficiències i retards injustificats en la tramitació de les prestacions vinculades és una irresponsabilitat i una falsedat.”

Roig davant la negativa d’ERC de transaccionar la moció reconeixent les errades de la mateixa va seguir argumentant que “presentant aquesta moció, que ja està obsoleta, demostren una vegada més la seva deslleialtat envers els seus socis de govern de Movem. Deslleialtat i no només cap al nostre grup comarcal, que li vam oferir tot el suport, sinó al govern a Espanya a qui van donar suport, a la Ministra de Treball Yolanda Díaz, procedent de les confluències i, per tant, dels seus socis de govern, que està fent una feina impecable. Qüestionar la tasca social feta pel govern avui, dia en el que s’aprova la Renda Mínima Vital per a les famílies en situació de pobresa severa és del tot ofensiu. Vostès han perdut el nord, avui això no toca, ara no. Ara toca tancar files i treballar per sortir de la crisi, no per acusar injustificadament al govern d’Espanya.” 


El president reconeix que hi ha hagut un veto als portaveus dels grups comarcals al Consell d’Alcaldes 

Davant la pregunta del portaveu del grup de Ciutadans sobre quan es tornaria a convidar als portaveus al Consell d’Alcaldes com es venia fent fins ara, el president de l’ens, Sr. Faura, va reconèixer que alguns alcaldes l’havien pressionat per a que no es convidés als portaveus i que per tant, “fins que no li aixequin el veto” els portaveus no podran assistir als Consell d’Alcaldes.

“Considerem antidemocràtic que algun alcalde pugui demanar al president que veti als portaveus al Consell d’Alcaldes, i el que és gravíssim és que aquest fet sigui reconegut pel propi president al ple” ha reblat Roig, que ha recordat que al Consell d’Alcaldes sempre s’havi convidat als presidents de les EMD’s i als portaveus de tots els grups municipals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada