dilluns, 22 de juny del 2020

El Govern destina 4.262 milions d’Euros pel Pla Estratègic del Sector Turístic

La recuperació de la confiança sobre Espanya com a destí 360° segur és una de les prioritats del govern de Pedro Sánchez. En total 19.535 milions d’euros ha estat el compromís del Govern amb el sector turístic des de l’inici de la pandèmia.

Aquest nou Pla d’Impuls del sector turístic, dotat en 4.262 milions d’euros, possibilitarà la recuperació d’un sector fonamental de la nostra economia, que se sumen als 15.273 milions d’euros que ja s’havien destinat pel turisme i que ha beneficiat tant a treballadors com a empreses.

El Pla d’Impuls del sector turístic té com a principal objectiu un turisme segur i sostenible post-COVID-19, un pla que potència una activitat estratègica del nostre model productiu. Un pla que s’articula en cinc línies d’actuació: la recuperació de la confiança en el destí (un destí 3600 segur), la posada en marxa de mesures per reactivar el sector (3.362 milions d’euros, dels quals 2.500 milions en crèdits ICO), la millora de la competitivitat del destí turístic (859 milions d’euros), la millora del model de coneixement i intel·ligència turística i una campanya de màrqueting i promoció.

Un sector que ocupa més de 460.000 treballadors a tota Catalunya, segons dades de l’Idescat a partir de l’enquesta de població activa de l’INE del 1r. Trimestre 2020, i que a les Terres de l’Ebre representa prop de l’11% del total de cotitzants a la Seguretat Social i un PIB de quasi el 9% del total de Terres de l’Ebre. “Aquests ajuts econòmics han de servir per a la recuperació del sector turístic Ebrenc. Una oportunitat per millorar la competitivitat del nostre destí turístic, un turisme poc massificat i amb nombrosos espais d’interès natural, amb dos parcs naturals i Reserva de la Biosfera.”. Ha assenyalat Manel de la Vega 1r. Secretari PSC de l’Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada