dimecres, 27 d’abril del 2016

Enric Roig: “Cal fer polítiques d’impuls municipal envers el comerç tortosí davant la greu crisi que està patint aquest sector de la ciutat”

Els socialistes presentaran també al Ple mocions per demanar la reparació i manteniment del Passeig de Ribera, sol·licitant la retirada de l’ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitat i en defensa de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

El comerç de Tortosa és un sector estratègic i d’interès socioeconòmic a potenciar i desenvolupar i, per això, des del PSC entenem que, des de l’àmbit municipal, els Ajuntaments han de desenvolupar actuacions per impulsar i donar el màxim suport al comerç local i de proximitat, que constitueix una part importantíssima de la base de l’economia local i dels llocs de treball de la nostra ciutat, i, per tant, presentem una moció al proper ple del dilluns que vol potenciar i donar el màxim suport al comerç local, tal com ja havíem recollit en el nostre programa electoral de les passades eleccions del mes de maig amb propostes concretes o amb les diferents mocions, fins a 6, que hem anat presentat en els darrers temps davant la necessitat d’apostar pel comerç. “Factors interns d’adaptació i modernització, i factors externs provocats per la implantació de grans superfícies i, especialment, a la situació de crisi econòmica general el comerç de Tortosa viu una situació força difícil” ha manifestat el portaveu Enric Roig. Per això “el que volem és impulsar la Taula de Comerç de Tortosa, establir un Pla Estratègic de Comerç per a Tortosa i estudiar la creació de mecanismes de finançament per a la promoció comercial del municipi” ha reblat Roig.

Roig ha recordat que “el govern municipal va crear la Taula de Comerç Gil de Frederic l’any 2009 però no en tenim constància de que s’hagi tirat endavant, una prova més de la manca de polítiques municipals de suport al comerç”.

En el ple de dilluns, els socialistes també portaran una moció demanant la reparació i el manteniment del Passeig de Ribera, un parc fluvial que configura zona de passeig, d’esbarjo, de jocs infantils i d’activitat física, habitualment transitada i freqüentada per tot tipus de públic i que actualment presenta importants mancances de manteniment i mostres de degradació i deixadesa, així com brutícia i mal estat de conservació d’alguns elements. Aquest deficient estat de conservació i manteniment és més evident a les baranes de fusta que protegeixen les passarel·les que s’endinsen cap al riu, presentant i evidenciant manca de protecció, forats i desgast del terra, brutícia i excrements, donant lloc a una situació de veritable perill i risc per a les persones que per allí circulin

Una altra moció que presentarem al ple es per sol·licitar la retirada de l’ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitat. L’actual model de finançament de l’atenció a la dependència és un model mixt en què es combina el finançament públic i el finançament privat, l’anomenat “copagament”. Fins ara, es fixava com a criteri exclusiu els ingressos derivats de la renda personal. Però ara els criteris de valoració han canviat i, a més dels ingressos, es contempla el patrimoni, el seu rendiment i les càrregues familiars, fet que provoca que en la gran majoria dels casos els beneficiaris d’aquest servei paguin més, amb increments del copagament de fins a un 30% i un 40%. És per aquests motius que amb aquesta moció “volem instar al Govern de la Generalitat a complir amb el mandat del Parlament, del passat 30 de març de 2016, i derogar amb caràcter d’urgència l’actual ordre per aprovar una nova que estableixi criteris més justos de cara a determinar el copagament”.

Finalment, el grup municipal del PSC presentarà també una moció en defensa de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, que contempla que les administracions públiques han de garantir els serveis bàsics d'aigua, gas i electricitat; que abans d'un tall de subministrament es precisa d'un informe dels serveis socials municipals i que s'ha de garantir el subministrament i l'aplicació dels ajuts necessaris. Una llei que és fruit de la ILP d’habitatge i que va ser aprovada per unanimitat el mes de juliol passat al Parlament de Catalunya, però que ara el govern espanyol en funcions ha manifestat la seva intenció de demanar la suspensió de les mesures contra els desnonaments i la pobresa energètica previstes a la llei 24/2015, mitjançant la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat contra aquesta normativa. “Demanem al govern en funcions a que no interposi cap recurs d’inconstitucionalitat a la llei 24/2015, així mateix instem al Govern de la Generalitat a constituir un fons amb un mínim de 10 milions d'euros per fer front a la pobresa energètica, i que siguin les institucions locals els qui gestionin aquestes ajudes, ja que són els ens als que majoritàriament acudeixen les famílies que estan patint casos de pobresa energètica a les seves llars” ha explicat Roig.

Roig: “Amb el contracte d’enllumenat queda una vegada més patent com és fan les coses a l’Ajuntament de Tortosa”

Roig també ha explicat que a la Comissió Informativa d’Espai Púbic d’avui s’ha introduït, amb caràcter d’urgència per al ple de dilluns, l’ampliació del contracte de l’enllumenat públic, ja que com ha dit el senyor Bel es va fer l’estudi previ malament cosa que ha comportat una mala gestió del contracte que pateixen els tortosins i tortosines. “Tot a corre-cuita, a l’últim moment, es fan les coses a l’Ajuntament de Tortosa, amb un alcalde més preocupat per estar a Madrid o una tinent d’alcalde més interessada en estar a Barcelona, que en treballar per Tortosa i pels ciutadans i ciutadanes” ha manifestat Roig.

Roig: “Sembla que l’alcalde ja fa molt de temps que està allunyat de la realitat dels ciutadans i ciutadanes de Tortosa”

Pel que fa al tema piscines que vam presentar en roda de premsa fa unes setmanes, el regidor va manifestar que ja hi havia les piscines dels pobles per donar el servei de piscina d’estiu i que l’actual projecte contemplava un solarium connectat a la piscina coberta amb unes portes correderes. D’altra banda l’alcalde ha manifestat en algun mitjà que no hi ha necessitat d’una piscina descoberta a Tortosa, perquè hi han piscines particulars i de comunitats de veïns a l’estiu. En resposta a aquestes declaracions Roig ha manifestat que “des del PSC, creiem que són unes declaracions ridícules i molt desafortunades, que donen solució al problema, deixant de costat a un munt de ciutadans i ciutadanes de Tortosa i que evidencien el poc coneixement per part de l’alcalde i de l’equip de govern de la situació i que estan patint els seus conciutadans i conciutadanes i les seves necessitats reals”.

“Tots els temes exposats demostren que el govern de Bel està allunyat de la realitat i que potser el que s’hauria de fer és dedicar-se més a Tortosa i deixar-se de carreres polítiques personals a Madrid o Barcelona” ha rematat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada