dimarts, 5 d’abril del 2016

Roig: “El ple d’ahir és una evidència del govern més retrògrad de la història de Tortosa”

Javi Silva, alcalde de Polinyà, primera ciutat a declarar-se “Vila Groga”, ha lamentat que Tortosa sigui la primera ciutat que ha rebutjat la moció

Seguint amb la línia que va marcar el ple del mes d’abril i que repeteix l’actitud de les darreres sessions, ahir no es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal socialista per declarar “Vila Groga” la ciutat de Tortosa en defensa de l’escola pública, com a part que és de la comunitat educativa i administració més propera i coneixedora de la ciutadania. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU i ERC, “suposem que van entendre la moció no com una declaració de principis envers la defensa de l’educació pública, sinó com un atac i un retret després de la lamentable actuació del grup de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya en el debat sobre retirar el concert als centres que segreguen per sexe i la pressió que actualment està fent el grup parlamentari socialista després de forçar un ple per parlar de l’emergència social a Catalunya” ha manifestat el portaveu Enric Roig al respecte.

En aquest sentit cal destacar que Javi Silva, alcalde de Polinyà, primer municipi “Vila Groga”, on es va aprovar la moció per unanimitat, governant CiU amb el suport d’ERC i fins i tot amb el vot favorable del PP, qui va manifestar al grup socialista tortosí la seva satisfacció per la proposta presentada i que donava per fet que la moció sortiria endavant, ha comunicat avui mateix que s’ha portat una desagradable sorpresa en veure que Tortosa ha estat el primer i únic dels 23 municipis on la moció s’ha portat a aprovació al ple i que ha estat rebutjada.

Ciutats com Polinyà, Badalona, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Terrassa, Torredembarra, Viladecans o Santa Coloma entre d’altres són “Vila Groga”. Fins i tot ciutats governades per CiU i ERC com Palamós i per CiU com Mont-Ras també estan dintre de la xarxa de ciutats “Vila Groga”


CiU i ERC donen l’esquena a la ciutat i al territori en rebutjar la millora de l’aparcament a l’Hospital i demanar el 50% de l’impost de les nuclears per a les Terres de l’Ebre

La sessió plenària d’ahir va deixar palesa l’actitud d’un govern que no accepta ni vol saber res de les propostes presentades en defensa de la ciutat ni de les Terres de l’Ebre. Així ho va demostrar el fet que CiU, amb el ple suport dels Republicans de Tortosa, van votar en contra de les mocions socialistes que demanaven una solució per al problema de l’aparcament i els accessos a l’Hospital Verge de la Cinta i de la que demanava el 50% de l’impost procedent de les centrals nuclears per impulsar un pla d’industrialització i el Pla Estratègic a les Terres de l’Ebre. “Aquestes mocions, que estaven plantejades en termes de territori, s’han presentat a diversos ajuntaments de les nostres terres on han estat aprovades per unanimitat, per què a Tortosa sempre passa el contrari?”, ha manifestat Roig. “Aquesta és una evidència del govern cansat, immobilista, retrògrad, reticent i tancat que tenim a Tortosa. No havíem vist mai res igual i, a més, amb la complicitat d’uns Republicans de Tortosa que allò que haurien de fer és entrar a governar d’una vegada i deixar de fer de crossa de CiU”, ha reblat el portaveu socialista que ha lamentat que el resultat d’aquestes decisions és un menyspreu a les queixes i necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Tortosa i de les Terres de l’Ebre.

L’única moció aprovada per unanimitat va ser la que el grup socialista va presentar en relació a l’acord entre la Unió Europea i Turquia pel retorn dels refugiats del conflicte siri.

D’altra banda, el grup del PSC es va abstenir en la votació de la proposta presentada pels Republicans de Tortosa per recuperar uns manuscrits de la Catedral de Tortosa que es conserven a la Biblioteca de Catalunya, que es va aprovar amb la majoria de CiU i els Republicans. Roig, en la seva argumentació, va recriminar als republicans que havien presentant la moció ”en un intent de fer-se valdre dintre del ple ja que, amb la seva posició de suport al govern, s’han vist limitats a fer aquest tipus de propostes, com la de recuperar la làpida jueva que van presentar al passat ple.” El portaveu socialista va afegir: “Creiem que la seva proposta no hauria de ser objecte d’una moció sinó que pot ser gestionada directament amb el seu govern amic de Convergència”. En el mateix sentit, Roig ja va avançar que “estem convençuts que el govern de CiU els donarà suport perquè aquest tema segurament el tenien acordat abans del Ple i és només una escenificació més de voler semblar oposició quan en realitat estan al govern.” Per això durant el ple, l’edil va demanar: "Per favor, o entren d’una vegada al govern i assumeixen responsabilitats o demostrin que estan a l’oposició”.

Els socialistes han lamentat una vegada més aquesta actitud retrògrada i de manca de percepció de la realitat de Tortosa que s’ha repetit darrerament a les sessions plenàries. I en aquest sentit Roig ha sentenciat que “després del ple d’avui està clar que CiU a Tortosa són la més clara expressió de la dreta catalana, com el PP ho és a Espanya, i que els Republicans de Tortosa que són, com als Estats Units, un partit conservador juguen un trist paper en el que ni governen ni deixen governar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada