dijous, 14 d’abril del 2016

El nou complex esportiu de Tortosa no tindrà una piscina descoberta

El PSC demana que es canvie el projecte, mentre que l'equip de govern recorda que el complex sí que tindrà un solàrium al costat de la coberta

El futur complex esportiu de Tortosa preveu una piscina coberta, amb vuit carrils de competició, i una de més petita, també coberta, així com sales de fitness i quatre pistes de pàdel, però no una piscina descoberta per a l’estiu.

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha demanat al govern de CiU que replantege la proposta de complex de piscines que preveu licitar aviat. El portaveu i regidor Enric Roig ha assegurat que la ciutat «necessita» tornar a tenir una piscina d’estiu i demana a l’alcalde Ferran Bel que elimine alguna pista de pàdel per encabir una de descoberta.

Segons Roig, tot recordant que aquest serà el setè estiu que Tortosa no té piscina d’estiu, la proposta «s’allunya de la realitat dels tortosins, que novament s’hauran de desplaçar a l’estiu per gaudir d’una piscina descoberta i d’una zona d’esbarjo a l’aire lliure».

L’obra compta amb un pressupost de 5,4 milions, els quals seran assumits amb un préstec bancari. Es destinaran 686.000 euros enguany, 3,20 milions l’any que ve i 1,62 el 2018. Així, al mes de maig es preveu poder licitar el projecte i l’obra, per tal de poder iniciar les obres després de l’estiu. L’actuació es divideix en dues fases, una de 16 mesos i la segona de cinc. Aquest termini, però, no els ha semblat realista al PSC.

«Tot ha estat un cúmul de despropòsits i de falses promeses [...] Vam fer una oferta de consens per treballar conjuntament en el projecte i vam oferir una proposta de gestió pública però a través d’una concessió administrativa que suposés un cost 0 per a les arques municipals. Però se’ns va dir que això no podia ser i, en canvi, sí que es va fer en els casos del pàrquing de la plaça d’Alfons XII o del Carrilet o a la Clínica Terres de l’Ebre, i ningú dubta que són equipaments públics» ha dit Roig.

Per una altra banda, el regidor d’Esports, Joaquim del Pino, ha volgut recordar que el municipi compta amb servei de piscina d’estiu als pobles (Campredó, Jesús, Bítem i Els Reguers), a banda que el nou complex d’aigües inclou una zona d’esbarjo exterior amb solàrium, connectada a la piscina. Del Pino ha lamentat que el portaveu del PSC busque crear una «polèmica falsa» i li ha recordat que «s’està quedant sol criticant els grans projectes de ciutat com la reforma del pont de l’Estat, l’enderroc de les cases de la Catedral o la piscina».

Publicat a Diari de Tarragona el dijous 14 d'abril de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada