divendres, 22 d’abril del 2016

La campanya del PSC Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa arriba al barri de Sant Jaume - Remolins

Roig denuncia les deficiències d’un barri que disposa d’importants actius turístics però en un estat que deixa molt que desitjar

Els socialistes, continuant amb la línia endegada per traslladar la campanya del “Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa!” als barris, han estat avui al barri de Sant Jaume - Remolins per denunciar i evidenciar la deixadesa que pateix aquest barri i per reclamar novament a l’Ajuntament mesures per un correcte manteniment de l’espai públic.

I ho han fet a la plaça de Sant Jaume, d’un exemple de l’estat de la ciutat i del que no ha de ser un espai públic. “La plaça conté elements amb desperfectes com revestiments sense reposar, brutícia, manca d’algun panot, etc. Però a més destaca que no hi ha un sol banc a tota la plaça, ni un! I la gent gran ens ha fet arribar aquesta queixa i hem pogut veure que han de treure cadires de casa seva per poder sentar-se” ha manifestat el portaveu socialista Enric Roig, “a més no hi ha cap paperera, ni cap font! Aquesta plaça és el clar exemple del que l’Ajuntament creu que ha de ser l’espai públic: la no existència de l’espai públic”.

Però, a més, Roig ha lamentat altres deficiències que ha fet arribar la ciutadania com ara ferms en mal estat, fanals sense tapes, mobiliari urbà en mal estat, brutícia, parcs infantils sense manteniment, manca de neteja dels voltants del pavelló firal quan hi ha activitats, l’aparcament de la plaça de l’Escorxador, amb només tres pins, o l’estat del Call Jueu. “A banda d’un problema a la plaça Immaculada en què s’ha posat en marxa una font que funciona malament donant lloc a situacions molestes i fins i tot perilloses i generant conflictes de convivència al barri, res més lluny del que ha de ser un espai públic” ha explicat Roig, que ha manifestat que “aquest és un altre problema al que nosaltres proposàvem donar solució amb la creació de la figura de l’agent cívic i que vam demanar amb una moció que va ser rebutjada o la posada en marxa de campanyes d’informació per fomentar el respecte a les zones comuns i el mobiliari i espais urbans”. En aquest sentit ha denunciat també les queixes al respecte de l’ús de la zona d’esbarjo per a gossos, entenent que cal fer campanyes de sensibilització per al seu correcte funcionament i ha reclamat que aquests espais disposin de fonts d’aigua especials per als animals.

Pel que fa a les propostes per al barri de Sant Jaume - Remolins, l’edil socialista ha destacat de manera especial la posada en marxa d’horts urbans al barri de Sant Jaume; la construcció d’una zona d’esbarjo al Camp de la Torreta; la remodelació de la plaça de l’Escorxador com a portal d’entrada al barri; la creació de jardins comunitaris als solars buits del Call Jueu i afavorir la potenciació del propi Call Jueu per a ús turístic. “L’actual situació del Call Jueu és pèssima i sense una adequada planificació no es pot aprofitar un actiu com aquest. Cal per tant fer, com nosaltres proposem, un pla integral de millora d’aquest espai” ha reblat Roig.

El portaveu socialista ha assenyalat que els socialistes continuaran insistint tot el que faci falta perquè el govern aposti de manera ferma i decidida pel manteniment. “No es pot anar improvisant i cal un pla de manteniment de la via pública de forma urgent”.

Roig ha exposat que la campanya del Xeic continuarà visitant altres barris de la ciutat ja que, a més de denunciar la deixadesa i reclamar que s’incrementin els recursos per al manteniment a la ciutat, els socialistes també volen ajudar a conscienciar la ciutadania sobre la cura i el manteniment de la nostra ciutat.

La ciutadania pot fer arribar les seves opinions i queixes al web del Xeic Tortosa, a través de la pàgina de Facebook del compte de Twitter i del d’Instragram. També s’estan recollint signatures a través de la plataformawww.change.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada