dijous, 5 d’abril del 2018

El PSC de Tortosa carrega contra els partits independentistes, per les mocions que plantejaran al ple


El ple de dilluns a Tortosa, corresponent a l’abril, es preveu d’alt voltatge. Les mocions polítiques que hi presentaran els grups municipals podrien reproduir novament la tensió entre algunes formacions. Qui ha fet una primera anàlisi del contingut és el portaveu del PSC: Enric Roig ha anunciat que votaran en contra tant de la moció de la CUP com la que presentaran els grups independentistes (PDeCAT, ERC i CUP). La primera proposarà canviar els noms de la plaça d’Espanya (coneguda popularment com a plaça de l’Ajuntament) i la de la plaça de la Constitució. Roig recorda que el Ple ja ha debatut en el passat mocions similars, i ha recordat els arguments esgrimits aleshores per l’alcalde Ferran Bel per no votar-les a favor.

D’altra banda, la moció conjunta exigeix l’alliberament dels presos polítics. Tot i que Roig ha titllat d'”absoluta exageració desproporcionada” les mesures cautelars imposades als consellers i líders socials empresonats rebutja qualificar-los d’empresonaments polítics. El portaveu del PSC ha anat més enllà i ha criticat que aquestes dos mocions només busquen perpetuar l’enfrontament polític i que, d’altra banda, considera que no pertoca debatre-les a l’Ajuntament de Tortosa.

Crida a implementar la renda garantida de ciutadania

Roig s’hi ha referit a la compareixença de premsa en la qual ha presentat la moció del PSC al ple: insta el departament de Treball de la Generalitat a implementar la renda garantida de ciutadania, una mesura que segons recorda es va aprovar el juliol del 2017 al Parlament, i que no s’està aplicant com correspondria. Per això reclama que el departament accelere les cites prèvies, resolga els expedients oberts i prioritze els que porten 5 mesos d’espera.

Publicat el dijous 5 d'abril de 2018 a ebredigital.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada