dijous, 26 d’abril del 2018

El PSC s’adreça a la Mesa del Parlament per preguntar sobre el brot de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta

Les diputades Assumpta Escarp i Rosa Ibarra han traslladat tres preguntes arrel dels 10 casos confirmats i dels 5 sospitosos

La confirmació per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya d’un brot de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha fet que avui, dimarts 25 d’abril de 2018, el PSC hagi presentat tres preguntes a la Mesa del Parlament en relació amb aquest tema.

En concret, el grup parlamentari del PSC - Units per avançar, a través de les diputades Assumpta Escarp i Rosa Mª Ibarra, han presentat les següents preguntes: quines són les causes del brot de xarampió? Quines mesures ha pres el govern en relació a aquest brot? i Quins mecanismes de control s’estan portant a terme?

Tot i que sembla ser que el brot sembla que es troba contingut, creiem que es tracta d’un gema important per a la salut pública i per aquest motiu s’han enregistrat aquestes preguntes. Ara el Parlament té quinze dies per contestar per escrit.

Recordem que el xarampió es donava per eradicat al territori i que no és una malaltia greu, aquesta ha afectat ja a 10 persones i hi ha 5 casos sospitosos pendents de confirmar, i es caracteritza per ser molt contagiosa. D’aquí el motiu per adreçar les preguntes abans referides per tal d’estar assabentats del procediment i determinar les causes de l’origen d’aquest brot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada