divendres, 6 d’abril del 2018

Enric Roig: “Titllar de dictadura el govern espanyol és una manca de respecte als països que sí afronten una dictadura”

El grup municipal socialista presentarà al proper ple una moció a favor de l’RGC i votarà en contra de les presentades pels independentistes

El proper dilluns 9 d’abril, en el ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, el grup del PSC presentarà una moció de suport a la Renda garantida de ciutadania (RGC). Així mateix, es pronunciarà sobre dues altres mocions, aquestes presentades per la CUP i PDCat-Esquerra Republicana, respectivament.

Així ho ha manifestat en roda de premsa Enric Roig, portaveu del grup socialista, que demana que “l’Ajuntament exigeixi a la Generalitat la resolució dels expedients pendents” dels tortosins que volen accedir a l’RGC.

Aquesta prestació, de caràcter periòdic, es va aprovar al Parlament el juliol de 2017, a fi i efecte de garantir els mínims d’una vida digna a les persones i unitats familiars que es troben en situació de pobresa. La llei es va començar a aplicar al setembre del mateix any. Al mes de febrer “encara hi havia més de 51000 persones esperant la resolució del seu cas”. Per a Roig, aquest retard constitueix “un greu incompliment dels terminis per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies”. I, com aquest mateix departament va reconèixer, “l’aplicació de l’article 155 no hi ha influït”.

D’altra banda, al ple del proper dilluns, el PSC votarà en contra de la moció de la CUP que proposa canviar el nom de la plaça d’Espanya pel de la plaça de la Constitució. El portaveu del grup admet que Madrid “ha judicialitzat el procés”, però també assegura que “no entrarem en la política de confrontació. S’ha de pensar en el país sencer, cal tenir en compte tothom. És increïble que s’arribin a suspendre plens perquè alguns puguin assistir a certes concentracions, o que es pengin cartells a l’ajuntament només en nom d’uns quants. Es tracta d’una manca de respecte institucional”.

La moció conjunta del PDCat i Esquerra Republicana exigeix l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. La moció també denuncia la deriva antidemocràtica del govern espanyol. El grup socialista del consistori s’hi oposarà. En aquest cas, Roig critica “la desproporció de les mesures cautelars i de l’acusació de sedició, tot i que respectem les decisions judicials”. Ara bé, nega que els encausats siguin presos polítics ni exiliats: “Ells sabran el mal que han fet”. En la seva opinió, titllar de dictadura l’actual govern espanyol “és una manca de respecte a la ciutadania d’altres països que sí viuen en una dictadura”.

I conclou: “Aquestes mocions fan encara més profunda la fractura social. No hi ha consens i no hem tingut l’oportunitat de pactar. Se’ns vol excloure de l’espai públic. Apel·lo al govern municipal a ser conseqüent”.

Publicar el divendres 6 d'abril de 2018 a laciutat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada