dijous, 19 d’abril del 2018

El PSC de Tortosa, a favor del nou plec de clàusules per la gestió dels residus

El grup socialista es congratula de que aquest nou plec inclogui propostes i demandes fetes pel PSC en els darrers anys

Ahir dimarts, en la Comissió Informativa d’Espai Públic, el grup municipal del PSC va votar a favor del plec de clàusules de la gestió de residus de Tortosa que ha de regir el nou contracte d’aquest servei per als propers 10 anys, ja que espera que serveixi per millorar la imatge de Tortosa. L’aprovació per part del plenari tindrà lloc el proper divendres 20 d’abril en un ple extraordinari.

El nou plec que s’ha d’aprovar aposta per una nova gestió de la recollida dels residus i de la neteja i per això el PSC ha votat a favor, ja que el grup municipal socialista ha estat qui ha liderat la reivindicació per una millora de la neteja i la recollida de residus. I ho ha fet a través de mocions, de propostes a les ordenances, amb campanyes de denúncia, apel·lant a la sensibilització de la ciutadania, recollint el neguit del sector comercial amb aquests temes, entre moltes altres accions, com la campanya Xeic, pos com tenen Tortosa!.

Finalment, la col·laboració en els darrers mesos entre el grup socialista i l’equip de govern ha permès incloure algunes de les propostes i demandes al nou plec de clàusules. Així es recullen temes com la millora de la recollida selectiva, canvies en les freqüències de la recollida de residus i de la neteja de l’espai públic o mesures com la creació d’un agent cívic o la instal·lació de quatre minideixalleries per la recollida de residus domèstics com CD’s, bombetes o cartutxos de tinta, que s’espera que tot plegat serveixin per solucionar l’actual manca de neteja que afecta la ciutat.

El portaveu socialista, Enric Roig, agraeix que s’hagin tingut en compte les propostes però ha volgut deixar clar que “cal comptar amb dels suficients recursos i mitjans i fer especial incidència en la sensibilització i conscienciació de la gent per una correcta gestió dels residus i un foment del reciclatge” i espera que “aquest acord sigui en benefici de la ciutat i que doni compliment a tot el que comporta. Com a oposició, volem formar part d’aquest control sobre el nou contracte i continuar treballant per una Tortosa néta, cuidada i amb bona imatge, per això el nostre és un sí crític, un sí atent, però en cap cas un xec en blanc.”

Publicat el dimecres 18 d'abril de 2018 a La Ciutat de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada