dijous, 5 d’abril del 2018

Polèmica abans del ple de Tortosa per una moció sobre el canvi de nom de les places d'Espanya i Constitució


La política general tornarà a estar molt present en el ple ordinari del pròxim dilluns a Tortosa. El PSC ha sigut la primera formació en presentar les mocions a la sessió plenària a l'Ajuntament. Els socialistes demanaran el suport a la Renda Garantida de Ciutadania que va ser aprovada per unanimitat del Parlament de Catalunya el juliol del 2017. 

Segons els socialistes, la Renda reflectida en la Llei 14/2017 va començar a aplicar-se el passat 15 de setembre, i denuncien que no s'ha desplegat de forma efectiva malgrat que, segons el mateix Departament de Treball i Afers Socials, el 155 no ha influït en el tràmit de pagaments de la prestació. Segons els socialistes, hi ha molta gent a l'espera de rebre aquesta renda. 

Per altra banda, el portaveu del PSC a l'Ajuntament Enric Roig, també ha carregat contra els partits independentistes al consistori. Primer, per la moció de la CUP que demana el canvi de nom a les places d'Espanya i la Constitució. Roig reclama consens en aquest tipus de mocions. 

En aquest sentit, Roig ha recordat a l'equip de govern que els socialistes sempre han consensuat el canvi de noms a places i carrers, però denuncia que tot això es va acabar després de l'1 d'octubre. 

També ha rebut l'equip de govern del PDeCAT i Esquerra en la moció per reclamar la llibertat dels polítics empresonats, el retorn dels "exiliats" i la denúncia de "la deriva autoritària de l'Estat". Roig defensa que les accions judicials són exagerades i, per altra banda, que s'està pervertint el llenguatge des de l'òrbita independentista. 

Quant a l'aturada del ple a les 20 h, encara no sé sap què passarà aquest dilluns, ja que des de fa unes setmanes l'acció de protesta s'ha traslladat a la plaça Alfons XII.

Publicat el dijous 5 d'abril de 2018 a marfanta.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada