dijous, 5 d’abril del 2018

El PSC demanarà a l’Ajuntament que exigeixi a la Generalitat el correcte desplegament de la Llei de la Renda Garantida Ciutadana

Els socialistes han anunciat que votaran en contra de les mocions presentades per la CUP i pels grups del PDeCAT i els Republicans del proper ple de dilluns ja que només busquen la confrontació

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha presentat una moció, al proper ple del 9 d’abril, en defensa de la correcta aplicació de la Llei de la Renda Garantida Ciutadana. Aprovada el juliol de 2017 per tots els grups del parlament, aquesta renda vol assegurar els mínims d’una vida digna a les persones i famílies que es troben en situació de pobresa, i la seva tramitació es fa des del passat setembre de 2017, amb cita prèvia per part dels sol·licitants, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Actualment, el desplegament d’aquesta llei està patint nombrosos problemes com: que encara hi ha sol·licitants sense cita prèvia, els programes informàtics no estan suficientment validats o hi ha pocs professionals contractats com a reforç per gestionar les peticions, entre altres. Això ha ocasionat que hi hagin més de 51.000 persones esperant una resolució, incomplint-se els terminis que fica la Llei per a la resolució dels expedients.

“Davant d’aquest incompliment, i donada la importància d’aquesta llei, que reconeix un dret per a moltes persones que estan patint a causa de la crisi, hem presentat aquesta moció per tal de que l’Ajuntament expressi el seu reconeixement a la Llei i que insti a la Generalitat a resoldre els problemes actuals i accelerar les resolucions pendents” ha exposat el portaveu del grup socialista Enric Roig.

No podem recolzar unes mocions de part, que defugen del consens, del diàleg i de la reconciliació i només busquen la confrontació i l’exclusió d’alguns grups polítics

El regidor socialista també ha exposat la posició del grup municipal del PSC davant les mocions presentades per la CUP, per canviar el nom de les places d’Espanya i de la Constitució, així com la presentada per PDeCAT i els Republicans per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol.

Roig ha dit que “aquestes mocions, que no ens han proposat en cap moment, són de part i les presenten els partits independentistes que defugen del consens, del diàleg i de la reconciliació i només busquen la confrontació. Quan, des de l’àmbit públic, s’exclou als que no pensem com ells, es diu que “això és una guerra i només falten les armes”, es pengen pancartes de part en llocs públics i s’interrompen els plens per assistir a concentracions em defensa dels interessos d’una part de la població, evidentment, no podem votar en favor d’aquestes mocions.”

Pel que fa a la moció de canvi de nom de la plaça d’Espanya i Constitució, Roig ha recordat que aquestes decisions es prenen per consens entre tots els grups polítics, i per això ha citat extractes d’actes de plens en els que els portaveus de CiU i els Republicans així ho reconeixien i van votar en contra de mocions similars, per tant espera que continuïn en aquesta línia, tot i que van trencar aquesta premissa canviat el nom de la plaça Joaquín Bau per 1 d’octubre. L’edil ha recordat que “després del franquisme ja es van canviar noms com l’avinguda del Generalísimo o del 13 de enero, i que la culpa de tot el que està passant no és d’Espanya sinó dels governs del PP, que ha judicialitzat aquest tema i que ha defugit de buscar una solució política al conflicte. I pel que fa a la Constitució, aquesta plaça va recuperar aquest antic nom amb el retorn de la democràcia i, per tant, representa a totes les constitucions, incloent-hi la republicana.”

Tampoc es donarà suport a l’altra moció ja que llegint el seu contingut “creiem que s’estan pervertint les paraules quan es parla de presos polítics, d’exiliats o de dictadura. Si realment estiguéssim a una dictadura no es podrien presentar mocions com aquestes, que no han de ser objecte de debat al Ajuntaments. Ni DUI ni 155, ara cal pensar en un país sencer i no només en una part, ja ens hem dividit i enfrontat prou” ha dit Roig. “La responsabilitat ara la tenen els partits independentistes, que tenen l’obligació de formar govern i així aturar el 155 i retronar les institucions a la legalitat vigent i l’ordre constitucional.”

El grup socialista manifesta que, davant la crisi política i social que estem vivint, cal una sortida pactada al bloqueig institucional existent i un compromís ferm amb el diàleg i la negociació per la convivència i el consens social.

“Els ajuntaments sempre seran per nosaltres espais on el pluralisme polític ha possibilitat anys d’entesa i treball conjunt. El nostre objectiu i dedicació en aquest consistori ha estat i és el de vetllar pel nostre municipi, per la millora de la seva qualitat de vida i per la millora de la nostra ciutat; treballem junts per tots els tortosins i tortosines sense exclusió!” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada