dimarts, 10 d’abril del 2018

Roig: “el PSC és l’únic partit de Tortosa que al Ple defensa la ciutat, la seva gent , la constitucionalitat i l’estat de dret per davant de les prioritatsd’altres partits”

El rebuig de la moció del PSC per millorar l’aplicació de la Llei de la Renda Garantida Ciutadana evidencia que el govern de Junts X NO fa temps que té altres prioritats

El ple del mes d’abril ha evidenciat que les prioritats dels partits independentistes (PDeCAT, Republicans, CUP i Movem) són buscar el confrontament i l’exclusió i defugir del diàleg i el consens. En aquest sentit el grup municipal del PSC, tal i com ja havia anunciat, va votar en contra de les dues mocions presentades per aquests partits i va demanar en tot moment diàleg i consens i solucions pactades a aquest conflicte. En aquest sentit el grup municipal del PSC va centrar el debat al Ple, i el portaveu socialista Enric Roig, va defensar l’estat de dret i la constitucionalitat en les seves intervencions.

El PSC va ser l’únic partit que va votar en contra de la moció presentada pel PDeCAT i els Republicans per l’alliberament dels presos polítics. el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat, ja que el PP s’hi va abstenir. “No podem recolzar unes mocions de part, que defugen del consens, del diàleg i de la reconciliació i només busquen la confrontació i l’exclusió d’alguns grups polítics” va argumentar Roig en la seva intervenció, va afegir que “s’està pervertint el vocabulari quan es parla de presos polítics, d’exiliats o de dictadura, de la defensa dels drets civils i polítics” i va replicar els atacs del regidor de la CUP preguntant-li “vostè està a la presó per defensar els seus ideals?” i recordant-li que “si visquéssim en una dictadura, no haguessin pogut presentar aquestes mocions i possiblement ningú de nosaltres estaríem aquí” al temps que li demanava “diàleg i més diàleg.”

Roig va finalitzar la seva intervenció recordant que “els veritables culpables d’aquesta situació són: el PP que ha judicialitzat la política, ha instrumentalitzat les institucions de l’Estat i ha defugit de buscar una solució política el conflicte polític, i els partits independentistes, aquells que els dies 6 i 7 de setembre van saltar-se la legalitat amb les lleis de transitorietat i van vulnerar els drets dels partits que defensen l’estat democràtic, i van declarar la DUI. Els mateixos que ara tenen la responsabilitat d’aturar l’aplicació del 155 amb la formació del govern de Catalunya i no ho fan.”

“En l’àmbit municipal no ens trobaran en aquesta confrontació i exclusió, que defuig del diàleg i el consens del tot necessaris, avui més que mai, a Catalunya. Ara cal pensar en un país sencer i no només en una part, ja ens hem dividit i enfrontat prou. No hem de pensar que hi ha una altra meitat del país que no és la nostra, sigui quina sigui, i que, per tant, no mereix ser escoltada i tinguda en compte. Per això hem de trobar posicions aproximades que ens permetin trobar el camí per avançar tots junts en una Catalunya unida i, per tant, en una Tortosa de tots i totes” va reblar Roig.

Pel que fa a la moció presentada per la CUP per canviar el nom de la plaça d’Espanya i de la plaça Constitució, aquesta va ser finalment rebutjada sota l’argument que ja va manifestar el grup socialista, entenent que aquests canvis s’han de fer per consens i no en forma de moció. El debat de la proposta va tornar a ser escenari de confrontació entre el portaveu socialista i el regidor Rodríguez, especialment pel que fa a la plaça Constitució. Roig va recordar que “els socialistes si que van tenir exiliats, presoners i morts i que gràcies al diàleg vam poder fer una constitució, aquesta que vostè qualifica de tan nefasta, però que ens ha permès estar aquí avui. I tot gràcies al diàleg, mai a la confrontació”

La proposta per agilitzar l’accés a la Renda Garantida Ciutadana va ser rebutjada

PDeCAT i els Republicans de Tortosa van votar en contra de la moció socialista que demanava agilitzar l’aplicació de la Llei de Renda Garantida Ciutadana, que vol assegurar els mínims d’una vida digna a les persones i famílies que es troben en situació de pobresa.

Roig va recordar que degut als actuals problemes de personal, telemàtics i de manca de desplegament dels mitjans necessaris estan fent que h hagin molts sol·licitants afectats que estan esperant que es resolgui el seu expedient o que els donin cita. Per això a la moció es demanava que s’instés a la Generalitat a solucionar aquests problemes. La proposta no va prosperar i els grups independentistes van argumentar que part dels problemes es devien a l’aplicació del 155, cosa que el grup socialista va desmentir.

El portaveu, Enric Roig, va lamentar aquesta situació i va retreure al govern “escudar-se en què ha estat culpa de l’aplicació del 155 o de que no s’hagi desenvolupat perquè no hi ha govern a Catalunya.” L’edil socialista també ha lamentat que el govern “dediqui els esforços a altres temes més d’interès per les seves finalitat independentistes, quan hi ha gent que està en risc d’exclusió patint aquesta greu crisi econòmica.” “Vostès tenen la solució a les seves mans, però per favor posi-se’n a treballar ja, per la gent que ho està passant més malament a Catalunya” va reblar Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada