divendres, 27 d’abril del 2018

Enric Roig es mostra molt satisfet per la liquidació del pressupost de l’exercici de 2017 del Consell Comarcal del Baix Ebre

L’aplicació de polítiques d’obtenció de recursos, i de contenció i optimització de la despesa ha fet que es pugui donar un bon servei a la ciutadania de la comarca 

El portaveu del grup comarcal del PSC i ex president del Consell Comarcal del Baix Ebre, d’Enric Roig, ha valorat molt positivament la liquidació del pressupost de 2017 de l’ens local, que s’ha presentat avui al ple del mes d’abril i que, com a resultant de l’execució de l’any ha obtingut un resultat de més de 156.373,12 € amb un romanent de tresoreria de 114.002,02 €. 

Aquests resultats es tradueixen en una molt bona gestió del pressupost en tant en quant: 

- El pressupost de l’exercici 2017 ha estat superior al de 2016 en quant a import i a gestió, ja que s’han assumit la totalitat de les competències delegades per la gestió dels residus de la comarca.

- El pressupost de despeses s’ha executat en un 80 % i el d’ingressos en un 90 %

- S’han donat de baixa drets d’exercicis anteriors per un import superior als 120.695,59 €.

- El romanent de la liquidació de 2016 s’ha destinat, tal i com obliga la normativa, a l’amortització de préstecs per un import de 49.767,54 €.

- En acabar l’exercici, el deute viu a llarg termini era de 332.905,98 €, mentre que a curt termini es van concertar pòlisses per import d’1.400.000,00 € dels que s’havien disposat 196.761,95 €.

- Hi ha hagut una reducció de l’endeutament final, que ara se situa en un 3,83%. 

Tota aquest pressupost s’ha liquidat deixant inversions i actuacions actualment en execució o contractades en el darrer tram de l’any per valor de 1.246.358,00 €. 

A més, tot i que en el pressupost inicial estava previst un préstec de 80.000,00 €, que posteriorment es va incrementar fins a 117.000,00 €, finalment aquest no s’ha concertat ja que les inversions realitzades (arranjament de la seu, inversions a Baix Ebre Innova, aportació per a la instal·lació dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics, entre d’altres) s’han finançat amb fons propis obtinguts de la contenció de la despesa de funcionament. 

“Aquesta liquidació mostra que, tot i tractar-se d’un ens amb un pressupost gairebé totalment finalista, amb una correcta i adequada gestió i aplicant polítiques per obtenir recursos, de contenció i d’optimització de la despesa, es pot prestar un gran servei a la ciutadania de la comarca” ha reblat el portaveu socialista, Enric Roig. 

Roig ha volgut agrair a l’equip de govern cessat, per la moció de censura, la seva gestió i la feina ben feta, i ha fet una menció especial als consellers i conselleres del PSC pel temps que van governar en solitari desenvolupant les accions i programes pel benestar dels ciutadans i ciutadanes de la comarca, i fer possible l’aprovació del pressupost de 2018 que ara s’està executant. 



Enric Roig lamenta el resultat de la sentència del judici de “la manada” i fa una crida a la lluita contra la violència de gènere 

Al ple s’ha aprovat per unanimitat la ratificació de la sol·licitud de contracte del programa 2018 per a la prestació del Servei d'Informació i atenció a les dones i realització de polítiques d’igualtat de gènere. Ha estat en aquest punt en el que el portaveu del grup comarcal socialista ha volgut fer un esment en relació al rebuig majoritari a la polèmica sentència del cas de “la manada”. Roig ha lamentat que encara es donin casos com aquest i ha apostat fort per la lluita contra la violència de gènere. 

Per més informació o talls de veu: Enric Roig Montagut 620 96 82 85

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada