dijous, 7 de març del 2019

Cine fòrum amb la pel·lícula “Federal” dintre dels actes commemoratius els 150 anys de la signatura del Pacte Federal de Tortosa

El documental d’Albert Solé es projectarà divendres 8 de març a les 19,30 h al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa 

Divendres 8 de març tindrà lloc el segon dels actes commemoratius del 150 aniversari de la signatura del Pacte Federal de Tortosa, organitzats sota l’aixopluc de Federalistes d’Esquerres, i que consistirà en una sessió de cine fòrum amb la projecció de la pel·lícula documental “Federal”, del director Albert Solé. 

Produïda per Minimalfilms amb la col·laboració de Federalistes d’Esquerres mitjançant crowfunding, “Federal” vol donar respostes a qüestions com què és el federalisme? d'on prové? quines són les possibilitats que obre i que té en un món cada vegada més globalitzat? quin paper ha de jugar el federalisme d'esquerres a l'Europa multicultural i diversa dels nostres dies? què podria aportar aquest model d'organització política i territorial a Espanya? 

Tot i la seva curta trajectòria cinematogràfica, Albert Solé, va ser guanyador el 2009 dels premis Goya i Gaudí pel seu documental Bucarest, la memòria perduda – dedicat al seu pare, Jordi Solé Tura, un dels pares de la Constitució espanyola. 

En finalitzar la projecció hi tindrà lloc un col·loqui debat en el que participaran Dolors Bel, Pedagoga i membre de Federalistes d’Esquerres i Joan Sabaté, Professor d’Història i membre de Federalistes d’Esquerres. 

La projecció serà a les 19,30 h al Teatre Auditori Felip Pedrell i l’acte és obert a tothom amb entrada lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada