dimecres, 27 de març del 2019

Roig: “ demanem al govern de Roigé i els Republicans que justifiquin el compliment del contracte de la recollida de residus i la neteja viària o que el rescindeixin”

El PSC, vuit mesos després de l’entrada en vigor del contracte, presenta un escrit on denuncia els incompliments del contracte i reclama solucions 

El portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, Enric Roig, ha comparegut en roda de premsa per denunciar un nou incompliment dels contractes de l’Ajuntament. Es tracta del contracte de la recollida de residus i la neteja viària, que va entrar en vigor l’1 d’agost de 2018, que es va licitar per un import de 28 M€ i que es va adjudicar a l’empresa Acciona per un import final de 22,9 M€, sent el contracte més important en vigor després del de l’enllumenat públic. I ho ha fet davant d’una illa de contenidors en mal estat que encara no han estat substituïts pels nous que estableix el contracte. 

Tal com ha explicat Roig, “el nostre grup municipal ha liderat al llarg d’anys la reivindicació per una millora del servei de recollida de residus i de neteja i vam votar a favor d’aquest contracte i vam fer aportacions, entenent que es tractava d’un projecte de ciutat del tot necessari, i en aquest sentit, cal reconèixer la bona voluntat i la predisposició del Sr. Domingo Tomàs, com a representant del govern municipal en tot el procés, però ja vam advertir que no seria un “xec en blanc”, que es tractava d’un projecte a 10 anys i que, per tant, estaríem atents al desenvolupament del nou contracte. Per això ara, 8 mesos després de la seva entrada en vigor, denunciem els incompliments que hem detectat.” 

Els incompliments més clars que han denunciat els socialistes fan referència als terminis d’implantació i la posada en servei dels materials de nova adquisició. Roig ha exposat que “el material per a la recollida, com ara els contenidors, s’havia de posar en servei en els primers 5 mesos de contracte i el material per a la neteja, com ara maquinària, en els primers 3 mesos. Han passat amb escreix aquests terminis i, tal com es pot veure amb aquests contenidors, no s’ha donat compliment al contracte.” 

El portaveu socialista ha recordat que al setembre de 2018 ja van demanar un sobreesforç a l’empresa adjudicatària, entenent que el fet de posar en marxa el nou contracte al mes d’agost podia comportar algunes mancances en temes de formació o maquinària. Però aquest sobreesforç no s’ha vist reflexat en cap moment i a aquestes alçades la situació sobrepassa els terminis admissibles i raonables. “De fet, a mateixa alcaldessa, en la seva gira mediàtica, va anunciar aquest 28 de febrer la instal·lació dels nous contenidors i la posada en servei de nova maquinària, confirmant, per tant, l’incompliment del contracte.” 

A banda d’aquests incompliments, l’edil ha enumerat altres com el retorn dels 32 projectes, que l’adjudicatari havia de presentar en el primer mes de contracte, i que no es corresponen amb la realitat de Tortosa; la manca de campanyes ciutadanes d’informació i conscienciació o l’increment de personal que havia de passar de 30 a 48 operaris “no voldria pensar que la baixa de 500.000 € anuals al contracte té una repercussió directa sobre aquests temes” ha dit Roig. 

Per tant, davant de la demostració d’aquests incompliments, de que l’empresa estigui cobrant i havent passat ja 8 mesos de l’entrada en vigor del contracte, el regidor ha anunciat que han presentat un escrit a l’alcaldessa (que s’adjunta) “demanant que se’ns justifiqui en quina situació ens trobem, que es facin els requeriments oportuns a l’empresa adjudicatària i en cas contrari, que es procedeixi a la rescissió del contracte per manca de compliment.” 

“Ja n’hi ha prou d’incompliments, volem que el govern municipal vetlli pels contractes, per Tortosa i pels tortosins i tortosines que són els qui finalment acaben pagant el resultat d’aquests incompliments que se sumen a altres temes com l’enllumenat o la celebració del dia de les Víctimes de l’Holocaust. Molts anuncis pre electorals però a l’hora de la veritat és la ciutat de les renúncies i els incompliments” ha reblat Roig. 

Moció per reparar i incrementar els circuits de salut als espais públics de Tortosa 

D’altra banda el regidor socialista ha anunciat que, de cara al proper ple del mes d’abril, han enretirat la moció en defensa de les oliveres monumentals, entenent que s’han enretirat les esmenes a la totalitat i està seguint el tràmit per la seva aprovació al Parlament. En el seu lloc, Roig ha explicat que presenten una altra moció “per reparar i millorar els aparells dels circuits de salut que hi ha al Passeig de Ribera, al Parc i a la plaça Joaquín Bau, que actualment o es troben en un estat impracticable o han estat enretirats, i que creiem que haurien d’estar en condicions per permetre el seu ús.”

http://tortosa.socialistes.cat/ca/noticia/roig-demanem-al-govern-de-roige-i-els-republicans-que-justifiquin-el-compliment-del

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada