dimecres, 13 de març del 2019

Tortosa per treballar, necessitem indústria

ESTEM a menys de 100 dies de les eleccions del 26 de maig i els i les socialistes tenim clar el nostre Projecte de Ciutat: el Llibre ROIG de Tortosa. És el projecte que estem escrivint amb les aportacions que ens han fet tant els tortosins i tortosines que s’han apropat a nosaltres, en el dia a dia, en els Dies Rojos, o a través del web “redibuixemtortosa”. Així com els col·lectius i entitats amb els que hem parlat, que ens traslladat les seves aportacions. El nostre Projecte de Ciutat es fonamenta en un pilar bàsic i fonamental per nosaltres: el desenvolupament econòmic, la industrialització i la creació d’ocupació. Perquè estem convençuts de que si Tortosa vol créixer necessita indústria, i si aconsegueix reindustrialitzar-se, això aportarà ocupació i tornarà a situar la ciutat al lloc que es mereix i els nostres joves podran tenir feina i oci a la ciutat. 

PER AIXÒ hem de crear les condicions oportunes per a portar indústria a Tortosa. Tenim la base, però cal crear les condicions. Per això, entre les nostres propostes està la creació de l’Observatori de la Indústria, el Comerç, el Turisme i l’Ocupació. Una eina que ens permetrà avaluar la situació actual i crear aquestes condicions òptimes per atraure indústria, crear ocupació, potenciar el comerç i atraure turisme. No pot ser que una ciutat com Tortosa encara pateixi una greu despoblació industrial després de 12 anys. I en aquest temps ningú ha fet res des de que el govern de progrés impulsés el polígon Catalunya Sud que, malauradament, es troba gairebé buit. Així mateix, nosaltres vam lluitar i vam treballar per instaurar la universitat a Tortosa, la URV. 

I EN AQUEST 12 ANYS de govern, CiU i republicans no han estat capaços de treballar per obrir noves oportunitats i retenir els nostres joves. No podem permetre que els nostres joves hagin de marxar de Tortosa perquè no troben feina ni oportunitats. I tots dos partits són igual de responsables. I només aconseguirem la industrialització, la creació d'ocupació i retenir els joves si comptem amb les infraestructures necessàries i apliquem polítiques actives des de l’Ajuntament. He anomenat el Polígon Catalunya Sud com a infraestructura important per a la industrialització de Tortosa, però calen altres infraestructures a les que no podem ni pensem renunciar. Perquè són necessàries i imprescindibles per a que la gent tingui feina i es quedi a Tortosa. Per això nosaltres no renunciem ni al tercer pont, ni a l’A7, ni a la C12. 

I A PARTIR d'aquest eix vertebrador, el creixement industrial, el nostre projecte s'estructura en quatre grans eixos. TORTOSA PER TREBALLAR: per l’ocupació, el progrés i el desenvolupament econòmic. Fomentant l’accés de tothom al treball amb polítiques actives d’ocupació i en matèria educativa per generar oportunitats. TORTOSA PER AVANÇAR: un nou model de ciutat. Que avanci de manera equilibrada, sostenible, participativa, de progrés, solidària i inclusiva, que compti amb infraestructures i vetlli per l’equilibri. TORTOSA PER VIURE: una ciutat per a les persones. Que tingui bons serveis, que vetlli pel seu espai públic, sostenible ambientalment, espai de convivència i amb serveis públics de qualitat. TORTOSA PER GAUDIR: una ciutat integradora i igualitària. On els ciutadans i ciutadanes aprofitin els espais per treballar, fer esport, aprendre, passar una bona estona i participar. 

AVUI em vull centrar en la Tortosa per treballar, perquè per garantir una qualitat de vida i un benestar col·lectiu per a tota la població cal promoure el desenvolupament econòmic, i per això cal fomentar l’accés de tothom al treball. Els ajuntaments hem de participar activament en la promoció econòmica i la creació d’ocupació amb polítiques actives. I això passa per treballar en matèria educativa per generar oportunitats en el mercat de treball i d’acord a les necessitats de les poblacions i l’evolució del mercat i que possibiliti una veritable relació universitat-empresa-ciutat. Amb aquestes polítiques per l’ocupació de qualitat i el creixement sostenible i inclusiu, ens proposem atraure indústria i crear espais perquè la gent pugui quedar-se a Tortosa i garantir una qualitat de vida pel present i per a les properes generacions. En aquest sentit, a banda de l’Observatori de la Indústria, el Comerç, el Turisme i l’Ocupació algunes de les nostres accions seran apostar per la Concertació Territorial amb els sectors públics, privats i educatiu amb el programa “Activa’t Tortosa!”; consensuar la implantació de nous estudis universitaris amb la URV; impulsar la indústria agroalimentària; revitalitzar el comerç local i de proximitat amb 1 pla, 4 objectius, 40 mesures i 200 accions; rellançar Fira de Tortosa i ExpoEbre; crear un nou model de dotació energètica als polígons amb energies renovables i promocionar la creació de clústers industrials. 

TORTOSA ha de créixer, i per fer-ho necessita una indústria que vagi acompanyada de polítiques actives en tots els àmbits per tal d’aconseguir els avenços necessaris per a que Tortosa sigui la veritable Ciutat de les Oportunitats, una ciutat acollidora, amb expectatives per als joves i amb il·lusió per als grans. Encara som a temps! #Ara_Roig #Roig2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada