dimecres, 6 de març del 2019

Roig recrimina a la Sra. Roigé i al seu govern municipal que no vulguin solucionar els problemes reals de la gent votant en contra de les mocions per garantir el servei de pediatria als CAP’s i la continuïtat dels Centres Especials de Treball

El grup socialista dona suport a la moció en favor al Dia Internacional de les Dones proposada pels sindicats UGT, CCOO i USOC i per tots els grups municipals menys la CUP

El ple del mes de març va tornar a evidenciar la manca de sensibilitat del govern municipal per solucionar els problemes reals dels tortosins i tortosines. PDeCAT i els republicans voten en contra de les mocions presentades pel grup socialista per garantir el servei de pediatria als Centres d’Atenció Primària i la continuïtat dels Centres Especials de Treball.

Així, tot i les dades aportades pel grup socialista, es va rebutjar la moció que instava demanar al Govern de la Generalitat la realització d’un estudi de les necessitats de Pediatres a l’Atenció Primària i després reposar i dotar de l’especialitat de Pediatria als CAP’s, garantint l’equitat territorial, convocant les places de Metges Interns Residents necessàries. L’argument del govern per no aprovar la moció va ser que tot és culpa de Madrid, que és qui convoca les places de MIR. El portaveu socialista, Enric Roig va rebatre aquest argument i va demanar al govern que “deixin de buscar excuses i facin el favor de governar per resoldre els problemes reals dels tortosins i tortosines i amb la salut no s’hi juga, perquè la salut no entén d’esperes o de manca de professionals, i més si es tracta de xiquets i xiquetes.”

El govern també vota en contra de garantir la continuïtat dels Centres Especials que donen treball a persones amb discapacitat

Tampoc es va aprovar la segona de les mocions presentades pel grup socialista en la que, es demanava, entre altres, instar a la Generalitat a incrementar els recursos destinats als Centres Especials de Treball per tal de garantir la seva viabilitat econòmica i poder assumir la subvenció de l’increment del Salari Mínim Interprofessional a aquests centres. El govern municipal novament va carregar culpes sobre el govern de Madrid argumentant que s’havia incrementat el salari mínim sense tenir els pressuposts aprovats.

Roig va recordar que “vostès van ser qui no van votar a favor dels pressupostos i per tant ara han de fer front a aquesta situació” i va recordar que fins ara el Govern de la Generalitat “només ha fet retallades en el sector, distribuir desigualment els recursos que no ha garantit la sostenibilitat dels CETs a Catalunya i congelar totes les subvencions per a la contractació de nous treballadors/es amb discapacitat, mentre que el Govern d’Espanya ja ha previst noves mesures i increments per fer front a aquest increment, però ara és la Generalitat qui ha de governar i complir amb les seves obligacions.” 

Davant d’aquests vots contraris Roig torna a reclamar a la Sra. Roigé que “com alcaldessa tingui valor per fer front al Govern de la Generalitat per defensar els tortosins i tortosines. Cal ser atrevit i, si no, cal deixar pas a la gent que realment volem solucionar els problemes reals de la gent i que no perseguim quimeres.” 

El grup socialista dona suport a la moció en favor del Dia Internacional de les Dones, presentada per tots els grups municipals menys la CUP

Tal i com sempre ha fet el grup municipal del PSC a l’Ajuntament, es va votar a favor de la moció en suport a la vaga feminista del 8 de març. La regidora Dolos Bel va recordar el treball dels i les socialistes per fer polítiques en favor de la igualtat efectiva entre homes i dones i va insistir en que “avui en dia encara queden moltes fites per aconseguir la plena igualtat i necessitem la complicitat de tots i totes i més davant de la irrupció a la vida política de la ultradreta que tornen a amenaçar els drets aconseguits.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada