dilluns, 18 de març del 2019

Roig: “Ja n’hi ha prou de renúncies, volem que Tortosa mantingui els serveis d’anestèsia, clínica del dolor, oftalmologia i digestiu al CAP Baix Ebre i pediatria al Cap del Temple”

Els socialistes denuncien l’actitud de Roigé, supeditada als Republicans, els seus còmplices útils de govern a Tortosa i a la Generalitat, amb la Sra. Mar Lleixà, i anuncien que presentaran una moció en contra de les decisions de Salut 

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha reaccionat davant de l’anunci de la Generalitat de Catalunya de traslladar el servei de pediatria al CAP Baix Ebre i les especialitats d’anestèsia, clínica del dolor, oftalmologia i digestiu al CAP de Roquetes, anunciant la presentació d’una moció en la que demanaran que no es dugui a terme aquesta acció. I ho han fet també després del pseudoenfado de l’alcaldessa, Sra. Roigé, que ara exigeix al Departament de Salut que faci marxa enrere amb aquests canvis proposats pels seus socis de govern a Tortosa i a la Generalitat. 

El portaveu socialista, Enric Roig, ha recordat que això passa 11 dies després de que Roigé i els seus socis còmplices útils, els Republicans, rebutgessin al darrer ple la moció socialista que instava a solucionar les necessitats de Pediatres a l’Atenció, argumentant que tot és culpa de Madrid. “I ens trobem ara amb l’escenificació d’un suposat desacord entre l’alcaldessa i els seus socis de govern després d’aquest anuncia de trasllat d’especialitats a Roquetes. Ja n’hi ha prou d’expulsar a les persones de Tortosa: a la gent jove, a la gent a l’atur, a la gent que ho passa malament i ara als malalts cap al CAP de Roquetes. I això ho fan tant el PDeCat com els Republicans.” 

L’edil socialista ha recordat les recents paraules de Roigé quan ara, 10 anys després d’haver-hi renunciat al nou hospital, reconeix que necessitem un hospital en condicions que ara no tenim. “Roigé no està en absolut autoritzada a demanar ara el que durant anys no ha reclamat al seu Govern” i ha recordat que ha estat el seu partit el que, amb el president Mas al capdavant, va iniciar un procés de desmantellament de la Sanitat Pública per afavorir els interessos privats que han fet negoci amb la salut de tots els catalans i les catalanes. “Ells han pogut mudar de pell, canviant el nom de les sigles del seu partit (CiU, PDCat, JxCat ), però la memòria de la gent no ha mudat. Encara recordem tots com en un Ple de l'ajuntament, la senyora Roigé, va votar a favor una moció popular en defensa de la Sanitat Pública, i també recordem com després en nombroses mocions presentades pel nostre grup municipal ha votat en contra, tot plegat un conjunt de despropòsits que fan que avui les seues declaracions no siguin creïbles.” 

El portaveu socialista ha recordat que “la sanitat pública, universal i gratuïta es defensa per convicció com ho hem fet sempre els socialistes, no depenent de qui estigui al capdavant de la seua gestió. No voldríem pensar que les baralles entre els partits del Govern a la Generalitat, per qüestions purament electorals i tacticistes, fan que avui sigui defensable el que fa un temps no ho era.” 

D’altra banda, Roig ha fet esment a la directora dels Serveis territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, la Sra. Mar Lleixà, i membre de la candidatura republicana “que s’ha vist obligada a donar la cara després d’aquest anunci, fet amb nocturnitat i alevosia, de la gesticulació de Roigé i de la nostra crítica” i ha preguntat si “aquesta és la proposta republicana de salut per Tortosa? Amb quina cara exposaran la seva proposta per una Tortosa saludable? Aquesta és la capitalitat que anuncien els republicans?” I tot amb acords presos en contra d’allò que s’acorda al Parlament respecte a temes com les llistes d’espera. Aquesta és la manera de fer política d’aquest govern. 

Roig ha qualificat aquesta decisió del govern de gran pèrdua per a Tortosa, “una més en els 12 anys que governen junts i una mostra més de la constant improvisació del govern que, com sempre, acaba afectant directament als tortosins i tortosines.” I ha recordat altres renuncies com el trasllat del servei de radioteràpia de Jesús al Verge de la Cinta o els constants pedaços que es volen fer a aquest hospital per haver renunciat al nou. 

Per tant el grup socialista ja ha anunciat la presentació al proper ple d’una moció, oberta a tots els grups que s’hi vulguin posicionar a favor, demanant al govern de la Generalitat que en comptes de retallar, garanteixi el servei de pediatria als dos CAP’s i mantingui tots els serveis de les especialitats d’anestesia, oftalmologia, clínica del dolor i digestologia a Tortosa. “Després ja ens explicaran d’una vegada per totes quin és el seu model i quina la seva organització, però sense tocar els serveis que tenim, molt mancats, però que encara tenim els tortosins i tortosines.” 

“Ja n’hi ha prou de renúncies! No es pot governar sempre renunciant i sota les directrius d’un govern de la Generalitat que no governa i no mira per Tortosa i per les Terres de l’Ebre.” “És evident que el que ha de fer la Sra. Roigé és deixar pas als que realment lluitem per la nostra ciutat” ha reblat Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada