dijous, 28 de març del 2019

L’Assemblea de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa aprova la candidatura Roig2019 a les eleccions municipals

El candidat s’ha envoltat d’un equip transversal, de més de 35 persones, que conformen una llista molt renovada, amb gent treballadora, emprenedora i compromesos amb Tortosa que tanca el tortosí Catedràtic en Filosofia del Dret, Josep Joan Moreso

Després de les eleccions primàries del juny de 2018 en que es va escollir a Enric Roig com a candidat a l’alcaldia de Tortosa, i de la seva presentació oficial el passat 3 de novembre, recolzat per Adriana Lastra Miquel Iceta, l’Assemblea de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa ha aprovat la candidatura que acompanyarà a Roig en la cursa electoral que finalitzarà el 26 de maig. I ho fa ara, abans de l’aprovació oficial pel Consell de Federació del proper 4 d’abril, darrer pas abans de la ratificació de totes les llistes socialistes per part del Consell Nacional del PSC del dia 5 d’abril.

Enric Roig és Arquitecte de professió i vocació, i també és treballador de l’administració pública des de fa 30 anys (Coordinador de Planificació Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa), tot i que ara està excedència i combina la seva vesant professional des del seu Taller d’Arquitectura amb la vida política a l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal i l’Executiva Nacional del PSC.

L’equip que acompanyarà a Enric Roig conforma una llista de més de 35 persones que inclou els candidats a les EMD’s de Bítem, Campredó i Jesús.

La llista està encapçalada per l’experiència a l’administració dels actuals regidors socialistes Dolors Bel i Manel de la Vega, que aporten la seva solvència professional a l’Ajuntament de Tortosa a aquest equip.

La resta de la candidatura està conformada per un conjunt de persones que conjuga l’emprenedoria dels més joves amb l’experiència de vida dels més veterans. Gent de tots els sectors professionals: l’educació, la sanitat, el món sindical, el treball social, el comerç, el voluntariat i l’associacionisme o plataformes ciutadanes.

Segons ha expressat Roig, “és un equip de gent treballadora que cada dia surt al carrer per tirar endavant a les seves famílies, de gent compromesa amb Tortosa que vol governar, des de la diversitat i la integració, per a tots i totes. I sobre tot és gent que han decidit prioritzar què poden fer ells per Tortosa i no què pot fer Tortosa per ells. Estic convençut de que formen l’equip ideal per governar la ciutat amb voluntat, generositat i sobre tot amb treball, treball i més treball.”

La llista la tanca el catedràtic de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra Josep Joan Moreso, que no ha tingut cap dubte a l’hora de formar part d’aquesta llista i de comprometre’s per la ciutat i pel projecte socialista per a Tortosa, tal i com es pot veure al vídeo que s’adjunta.

Moreso és també Doctor en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, 1983. Ha treballat principalment en teoria general del dret, amb especial atenció a l’estructura i la dinàmica dels sistemes jurídics. Durant els darrers anys la seva recerca està dedicada als fonaments filosòfics del constitucionalisme, un àmbit on convergeixen la teoria jurídica, el dret constitucional, la filosofia del llenguatge, la filosofia moral i política, la teoria social i la teoria de la democràcia. Ha estat també professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Girona i investigador visitant a la Universitat d’Oxford, a la Universitat de Buenos Aires i a la Universitat de Gènova. És doctor honoris causa per la Universidad de Valparaíso (Chile) l’any 2010, i la Universidad Antenor Orrego Trujillo(Perú) l’any 2014 i Profesor Adjunto Honorario a la Universidad Diego Portales (Santiago de Chile). Entre 2005 i 2013 fou Rector de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i des de 2013, és el president de l’Agència de la Qualitat de les Universitats de Catalunya. Co-director de la col·lecció ‘Filosofía y Derecho’ de l’editorial Marcial Pons, editor de diverses revistes de la seva especialitat entre les que destaquen Doxa i Ratio Juris, ha publicat més de deu llibres i més de dos-cents articles i capítols de llibres de la seva especialitat i ha participat com a tertulià en diversos mitjans de comunicació.

Finalment, el candidat socialista ha destacat que la llista, conformada per una paritat del 50% de dones i homes i que “suposa una renovació respecte a la de les eleccions de 2015, en la que el 70% són noves incorporacions, i que compta amb la meitat de membres independents. Això ens assegura que comptem amb joves, grans, treballadors, emprenedors, comerciants, gent d’entitats i associacions, etc, en definitiva representants de tot el conjunt de tortosins i tortosines, perquè creiem que ningú ha de quedar exclòs i tots i totes els tortosins i tortosines han de tenir la certesa de comptar amb un govern municipal que està al seu costat, deixant-se la pell per ells.”

Aquesta sisena Assemblea Oberta ha servit també per donar el vist-i-plau als trets fonamentals amb que s’estructura el Projecte de Ciutat dels socialistes que és el Llibre ROIG de Tortosa, i que ha recollit les aportacions fetes pels ciutadans i ciutadanes a través del web “redibuixemtortosa”, a les parades del partit i a les assemblees obertes #ARA_ROIG per Tortosa, una ciutat per treballlar, #ARA_ROIG per Tortosa, una ciutat per viure, #ARA_ROIG per Tortosa, una ciutat per avançar, #ARA_ROIG per Tortosa, una ciutat per gaudir i #ARA_ROIG Tortosa pels seus pobles. “Amb aquests eixos hem pretès abastar tot allò que pensem que és necessari per fer un Projecte de Ciutat sense deixar-nos res ni a ningú pel camí i centrat en la recuperació econòmica i en l’ocupació” ha explicat Roig.

Finalment Roig ha explicat que “els i les socialistes de Tortosa ens presentem a aquestes eleccions municipals amb el convenciment que podem governar la nostra ciutat, i que ho podem fer d’una altra manera. Volem un govern de ma estesa, un govern de consensos, de grans acords de ciutat, capaç de generar il·lusió per què el moment polític que estem vivint així ens ho demana, perquè només des de la generositat arribarem a construir la Tortosa del futur que tots els tortosins i tortosines ens mereixem.”

El proper dissabte 30 de març a les 12,30 h a la plaça de l’Absis de la Catedral, es presentarà oficialment la candidatura i els caps de llista de les EMD’s, en un acte obert a tothom al que esteu tots i totes convidats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada