divendres, 29 de desembre del 2017

Felicitació de Nadal als treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Baix Ebre


Benvingudes i benvinguts totes i tots a la tradicional felicitació de Nadal per part del consistori del Consell Comarcal.

És per a mi un plaer i un honor, en nom de tot el Consistori del Consell, desitjar-vos un Bon Nadal i un millor any 2018 , sobretot amb salut, treball i amb l’esperança de que anem cap a un futur millor i que entre tot i totes, junts i juntes el podem construir.

Enguany té per a mi una especial significació ja que, com a president del Consell serà la primera i la darrera vegada que ho faré en aquest mandat, per les circumstàncies que tots de sobra ja sabeu.

Aquest any hem volgut donar-li un sentit especial a la felicitació del Nadal.

Ja m’ho heu sentit dir en alguna altra ocasió, però estic convençut que el personal d’aquesta casa, des del primer fins al darrer, des del més antic fins al més nou, des del més gran fins al més jove, sou, sense cap mena de dubte el gran potencial d’aquesta administració. 

Una administració, la del Consell Comarcal, relativament jove. Tots recordareu que fa poc vàrem celebrar el seu 25è aniversari i que, concretament el proper 9 de març de 2018, farà 30 anys.

Durant aquest quasi bé 30 anys heu estat moltes les persones que des de la seua constitució fins a dia d’avui us heu implicat en la feina de tirar endavant una administració que està al servei de les persones de la comarca.

Molts ho heu fet anat més enllà del que es pot demanar a qualsevol treballador del sector públic, sigui personal funcionari o laboral, fix o eventual.

I és per això que avui creia que era just i necessari fer un reconeixement explícit als i les que representeu aquest esperit, el del servei a la ciutadania i per això hem volgut fer un petit detall a totes i a tots els i les que fa més de 25 anys que esteu treballant al costat nostre en aquesta casa.

Per això m’agradaria que us apropeu quan us vagi cridant per ordre alfabètic: Elena Carot, Xavier Curto, Joana Galcerà, Montse Grau, Gemma Lluesma, Imma Medina, Maribel Meix, Ramon Prades, Cinta Salaet, Teresa Salvadó, Teresa Balagué, Teresa Barberà, Gerard Curto, Cinta Lluís, Arturo Royo i Rosa Solé.

Moltes gràcies a totes i a tots per la vostra dedicació i fidelitat a la casa i enhorabona.

Si em permeteu voldria fer dues reflexions.

La primera com a president del Consell i en representació del Govern i del Consistori. En nom seu gràcies per la vostra feina i dedicació als ciutadans de la comarca.

La feina dels treballadors i treballadores és lo que dóna sentit a aquest Consell Comarcal. Ja que els serveis que prestem són majoritàriament a través de professional propis. 

Sou la nostra força i la nostra garantia de bona feina al Servei de la comarca, al servei de les persones de la comarca del Baix Ebre.

Sense dubte el vostre treball és la nostra vàlua, la de tots i totes els consellers i conselleres, que representem el nostre ens comarcal.

I per això en aquest anys i concretament en els darrers mesos hem intentat millorar les vostres condicions de treball atenent, en la mesura que ens ha estat possible aquelles demandes que enteníem que milloraven les vostres condicions laborals.

Estem a punt de signat l’Acord de les Relacions Laborals dels personal laboral i funcionaris.

Hem engegat la Valoració dels Llocs de Treball.

Hem millorat condicions de treball, d’espais, de condicions laborals, d’organització i operatives, millorant la gestió administrativa. 

En definitiva, crec que podem estar satisfets de poder treballar en una administració del segle XXI, desenvolupada segons els criteris d’administració electrònica i transparència.

Crec que, des del Consell, com a ens als servei de les persones, hem d’obrir-nos encara més a la ciutadania, és una demanada seua i crec que vatros així ho esteu fent, i es veu quan rebem mostres d’agraïment per part d’usuaris que volen fer aquest reconeixement explícit.

Molts de vatros ho heu pogut comprovar, l’obsessió que he tingut sempre, amb la cura i atenció als ciutadans i això de vegades només es fa de petites coses, i gestos que fan més gran la institució.

La segona reflexió, és molt més personal, com a companys de feina que hem estat vatros i jo.

Una gran persona d’aquesta casa sempre em diu, “és que vostè president, ha estat monaguillo antes que Fraile i per això ens entén també.”

He pogut gaudir del vostre caliu i d’una excel·lent relació humana. He pogut comprovar la vostra predisposició per col·laborar amb mi sempre tant en els dos anys que vaig estar com a vicepresident , com en el mig anys que fa que estic de president. 

Estic molt satisfet de la feina que hem fet, del treball en equip que hem desenvolupat, realment m’he sentit com un company de feina més, i ho heu pogut comprovar perquè les portes del meu despatx sempre han estat obertes. Moltes, moltes, moltes gràcies.

Però també us voldria demanar tres coses: valoreu molt les petites coses dona la feina diària.

Valoreu molt l’estat de confort del que podem gaudir avui, de poder tenir una feina i, molts de vosaltres, per la feina que desenvolupeu, ho sabeu de sobres, lo dur que és no tenir feina o tenir unes lamentables condicions laborals.

Rebeu i col·laboreu amb la nova presidenta, que em substituirà dimecres vinent, com a mínim amb la mateixa predisposició i dedicació que ho heu fet amb mi. Crec que els ciutadans i ciutadanes dels nostres pobles s’ho mereixen.

Aquest any el petit obsequi que des de la Corporació Comarcal us volem oferir en reconeixement a la vostra feina, es composa de diverses parts: d’una banda un lot de begudes i licors que provenen de la Fundació Mercè Pla, en aquesta voluntat de la nostra Corporació de fer una acció solidària envers al col·lectiu de discapacitats i en reconeixement a la tasca que des de fa 40 anys estan fent a la Fundació a Tortosa i a Terres de l’Ebre. 

D’altra banda un lot de productes, del que en diem Km 0, en aquesta ocasió de dolços artesanals del barri, d’aquí mateix de la Raval de la llet, de la mà de l’artesana Nancy del Forn d’Enriqueta.

També hi trobareu un petit present personal, un llapis per dibuixar i treballar tots junts per la nostra comarca, tal com diu el punt de llibre amb el calendari laboral.

Esperem que us sigui del vostre gust i que us ajudin a passar millor les festes. 

L’any passat em vaig comprometre amb una treballadora del Consell, la companya Rosa Alegria, a cantar nadales entre tots i celebrar el Nadal amb alegria i germanor, com Déu mana, i portem ja uns dies assajant. 

Per tant, com sóc un home de molta paraula i de compromisos ferms, i els compleixo per damunt de tot, avui podrem cantar nadales amb la companyia de dos joves promeses de la música a Tortosa, la soprano Andrea Martí i el pianista Miquel Esquinas.

I ara per a acabar i per tal de poder xerrar entre nosaltres, ja que som un gran col·lectiu de treballadors i treballadores, que sempre anem per feina i tenim tots i totes diversos llocs de treball, us oferim una copa de cava per a que puguem compartir un bon moment de xerradeta entre tots i totes.



Bon Nadal i esperem que tinguem un millor any 2018. Perquè estic convençut que el futur és nostre, com diu el punt de llibre, el futur és esforç i justícia social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada