dilluns, 4 de desembre del 2017

Una empresa que divulga l'artesania obté el premi Emprenedoria i un projecte d'horts terapèutics, el de Solidaritat

El Consell Comarcal del Baix Ebre lliura per primera vegada tots els premis que convoca anualment en un acte únic a la seu de la institució

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha lliurat avui els premis Emprenedoria, Solidaritat, Projecte Jove i Fotogràfic de la Gent Gran, que convoca anualment amb l'objectiu de distingir i reconèixer les millors iniciatives dutes a terme a la comarca en aquests àmbits.

ImatgeLa roquetera Maite Mestre ha guanyat el premi a l'Emprenedoria 2017 amb el projecte de l'empresa Artra, que ha creat per generar una activitat econòmica amb la recuperació i promoció de l'artesania, els oficis antics i les tradicions de les Terres de l'Ebre, a través de l'organització de tallers, elaboració de dossiers pedagògics per a escoles, creació d'itineraris artístics i promoció d'artesans, oficis, jocs i tradicions. El jurat ha concedit un accèssit a Ports Experience, una agència de viatges receptiva que ofereix descobrir el massís del Port des d'un punt de vista diferent al que coneixem. Aquesta empresa es va crear gràcies al projecte Baix Ebre Avant, que impulsa el Consell Comarcal per fomentar l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball a la comarca.

El premi a l'Emprenedoria, patrocinat per l'empresa Gas Natural, té una dotació econòmica de 1.000 euros i inclou l’assessorament tècnic i el suport logístic dels tècnics del Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova per fer l’acompanyament tècnic necessari del nou projecte.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Enric Roig, ha indicat en el seu parlament que "des de la nostra institució volem premiar aquelles persones o entitats que amb noves idees volen construir una comarca millor, amb projectes innovadors mereixedors de tot el nostre suport".

La Federació d'Entitats Socials de les Terres de l'Ebre ha guanyat el premi Solidaritat amb el projecte Fresc - Horts Urbans de Tortosa, una iniciativa que ofereix i imparteix teràpies a partir de l'agricultura ecològica a diferents col·lectius que se'n puguin beneficiar, com per exemple malalts de parkinson, esclerosi múltiple, alzheimer, autisme, fibromiàlgia, entre d'altres, amb l'objectiu millorar la seva qualitat de vida. El projecte consta de 60 parcel·les d'agricultura ecològica, ubicades al barri de Ferreries de Tortosa, de les quals el 30 per cent es destinen a l'ús social i terapèutic i la resta es disposen en arrendament a la població per fer producció destinada a l’autoconsum. El premi Solidaritat té una dotació de 1.500 euros.

El premi Projecte Jove 2017, dotat amb un premi de 1.000 euros, ha estat concedit al projecte 'la Terrasseta' del Taller Cooperatiu de Joves, una proposta per crear un nou espai de trobada de joves a la terrassa de l'edifici 'El Carrilet', seu de l'Oficina Jove del Baix Ebre. El jurat ha decidit atorgar un accèssit de 500 euros al Club de Rem Tortosa pel projecte titulat 'De l'escola als Jocs Olímpics', amb què vol fomentar el desenvolupament personal i col·lectiu dels joves a través de la pràctica del rem amb l'objectiu de portar remers a futurs Jocs Olímpics.

Finalment, el primer premi Fotogràfic a la Gent Gran ha estat concedit a Jaume Bel, per la fotografia titulada 'Hem fet el cim'; i el segon premi, a Manolita Barguilla, que ha presentat la fotografia titulada 'Posta de sol al Trabucador'.

Com acloenda de l'ace, la soprano Andrea martí i el pianista Miquel Esquinas, tots dos alumnes del conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa, van interpretar diverses peces musicals dels compositors Toldrà i Mozart.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada